Lonely Planet: Friesland ‘verborgen parel’

Provincie derde plek in 'Top 10 Best in Europe'

Tekst gaat onder afbeelding verder Lonely Planet: Friesland ‘verborgen parel’

Een prachtige erkenning voor Friesland, de provincie staat namelijk op de derde plaats in de lijst van Lonely Planet met Europese reisbestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien. Nooit eerder gooide een Nederlandse bestemming zulke hoge ogen in de lijst van de beroemde reisgids.

‘Gezellig en compact’

De lijst waarin Friesland de derde plek vertegenwoordigd, ‘Top 10 Best in Europe’, is vooral bedoeld voor mensen die het massatoerisme willen mijden. De lijst wordt aangevoerd door Emilia-Romagna, Italië en op de tweede plaats staat Cantabrië, Spanje.

Friesland is een verborgen parel

Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reisgidsen, maar daar brengt Lonely Planet nu dus verandering in. De gids, waarvan veel mensen wel een exemplaar van op de boekenplank hebben staan, noemt Friesland een ‘verborgen parel’. De provincie wordt in het bijzonder geroemd om het gezellige en compacte Leeuwarden, dat ook Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 is. Daarnaast spelen de prachtige uitgestrekte natuurgebieden en Waddeneilanden een grote rol bij de waardering.

Lees ook:

Leeuwarden 2018: dit mag je niet missen!

Leeuwarden 2018: dit mag je niet missen!

Leeuwarden mag zich in 2018 een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa noemen! De moeite waard dus om koers te zetten naar het hoge noorden. De …

Friesland zelf ervaren

Benieuwd geworden naar al het moois dat Friesland te bieden heeft? WestCord Hotel is gevestigd is de beste plekken om te provincie te verkennen. Bezoek de Culturele Hoofdstad van Europa? Dan ben je bij WTC Hotel Leeuwarden aan het juiste adres. Maak je de oversteek naar de Wadden? Met 5 hotels op Vlieland, Terschelling en Ameland zit je altijd goed!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst