Gezocht: stoere redders op de Wadden

KNRM zoekt lifeguards!

Tekst gaat onder afbeelding verder Gezocht: stoere redders op de Wadden

Als uit Baywatch gegrepen, ren jij zongebruind over het strand in je rode zwembroek: de stoere redder in nood. Klinkt goed toch? Nog deze zomer kan werkelijkheid worden, nou ja, wellicht iets minder rooskleurig maar minstens zo stoer. De KNRM zoekt 80 nieuwe lifeguards voor de vakantieperiode op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Zie jij deze vakantiebaan wel zitten? Je mag laten zien dat jij de perfecte lifeguard bent tijdens de selectiedagen op zondag 11 maart in het Sloterparkbad in Amsterdam en op zaterdag 24 maart in Groningen. Tijdens deze dag worden de sollicitanten op de proef gesteld met een zwemtest, een korte hardloop test, een samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek. Voorwaarde is natuurlijk wel je affiniteit met de zee en stroming. Oh en 400 meter zwemmen doe je binnen 8 minuten, maar dat is een eitje toch? De jongens en meiden die tijdens deze dagen geselecteerd worden, gaan in het begin van de zomer naar een opleidingsweek op Vlieland, waar ze worden klaargestoomd tot echte lifeguard.

Ieder jaar zet de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij goedgetrainde lifeguards in om een veilige situatie op de wadden te waarborgen. In de zomer van 2017 kwamen zij in totaal 942 keer in actie waarvan 16 keer voor reddingen van zwemmers en watersporters.

Meld je aan!

Bron: KNRM

Foto: KNRM / Olaf Kraak

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst