Leeuwarden 2018: dit mag je niet missen!

Een jaar lang ongekend spektakel!

Tekst gaat onder afbeelding verder Leeuwarden 2018: dit mag je niet missen!

Leeuwarden mag zich in 2018 een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa noemen! De moeite waard dus om koers te zetten naar het hoge noorden. De Friese hoofdstad zal gedurende dit bijzondere jaar bol staan van culturele activiteiten, wij hebben alvast een selectie gemaakt!

  • Openingsspektakel Leeuwarden 2018 (Live uitgezonden op NPO-televisie)

Op 26 en 27 januari begint het spektakel. De officiële opening van het jaar vindt plaats in de binnenstad van Leeuwarden. Een programma vol zang en dans met als decor duizenden Friezen. Op NPO 2 is de opening live mee te kijken. Daarnaast is er een sneak-preview voor de rest van het jaar.

  • De Stormruiter: Honderd glanzende Friese paarden in de hoofdrol van een ongekend theaterstuk

Het belooft één van de grootste cultuurproducties van 2018 te worden: de Stormruiter, gebaseerd op de negentiende-eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm. In opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek en Stichting Faderpaard bewerkte Jos Thie de Duitse novelle tot een groots muziektheaterstuk en geeft een hoofdrol aan honderd Friese paarden.

  • Mata Hari en M.C. Escher: twee wereldberoemde Friezen

Honderd jaar na haar dood is in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit te zien. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari.

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland. Wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan 80 vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Je volgt Escher op zijn fysieke en mentale reizen.

  • The Sea! The Sea!

Een literatuur festival met als onderwerp de rol van zee en onze manier van leven met de zee, waar kan dat beter dan tijdens de Tall Ships Races. In 2018 is Harlingen de finishplaats voor grote historische en moderne zeilschepen en matrozen.

Gedurende het jaar dat Leeuwarden zich Culturele Hoofdstad mag noemen biedt WestCord Hotels exclusieve arrangementen aan, zo is er altijd rede om eropuit te gaan!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst