‘Kop van Java-eiland moet stadspark met allure worden’

Wethouder Eric van der Burg komt met ambitieus plan

Tekst gaat onder afbeelding verder ‘Kop van Java-eiland moet stadspark met allure worden’

De Kop van het Java-eiland in Amsterdam moet een gloednieuw stadspark worden, tenminste als het ligt aan de wethouder van ruimtelijke ordening Eric van der Burg. Hij zal dit project voorleggen aan de gemeenteraad, op advies van een commissie onder leiding van oud-Arcam-directeur Maarten Kloos, schrijft Het Parool.

Volgens Van der Burg is het summum voor deze plek ‘een hoogwaardig kwalitatief stadspark, zoals Battery Park in New York en het Millennium Park in Chicago.’ In 2025 moet het ambitieuze plan werkelijkheid zijn, mits er uiteraard daadwerkelijk groen licht komt. Echter de wethouder wil dat er al eerder wordt geëxperimenteerd wordt met de inrichting om het gebied ook nu al te kunnen laten bruisen.

Achter het gebied in kwestie verrijst op dit moment Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord, het groenste hotel van Nederland dat in mei dit jaar de deuren opent.

Lees ook:

Het groenste hotel van Nederland

Het groenste hotel van Nederland

Hotel Jakarta Amsterdam wordt het eerste energieneutrale hotel van Nederland. Een pionier op het gebied van de Nederlandse duurzaamheid. Om dit …

Bron: Het Parool

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst