Suphotspots in eigen land

Ga deze zomer het water op met een supboard! Al peddelend door rivieren en plassen in Nederland geniet je van de mooie natuur die ons land rijk is. Doordat je je eigen tempo kunt bepalen, is suppen vaak ook heel relaxed en een leuke activiteit om te doen met je vrienden, familie of alleen. Er zijn tal van slootjes, grachten, kanalen, plassen, meren en natuurlijk ook de Noordzee waar je met je supboard mag peddelen. Hier geven wij je tips met dé plekken waar je kunt suppen deze zomer!

Tekst gaat onder afbeelding verder Suphotspots in eigen land

Over de Amsterdamse grachten
Ontdek de Amsterdamse panden en straatjes vanaf het water. Je mag vrijwel overal je board neerleggen. Maak bijvoorbeeld een rondje van de Keizersgracht naar de Prinsengracht tot je weer uitkomt bij de Amstel.

Van de Kromme Rijn naar de Oudegracht
Utrecht staat bekend om haar prachtige grachten! Een van de mooiste suproutes in Utrecht is de route van Kromme Rijn naar de Oudegracht. Je kunt de route natuurlijk ook andersom doen door te beginnen op de grachten, zo peddel je vanzelf de Kromme Rijn op. Zin in een pittige route? Peddel dan van de Oudegracht verder de Vecht op, waar je als vanzelf door Maarssen en Breukelen peddelt. Onwijs leuk om zo te peddelen langs alle huizen aan het water, aangelegde terrasjes en natuurlijk de sloepjes!

Langs het natuurgebied en stadsmuren van Amersfoort
In Amersfoort kun je prachtig suppen door de grachten en een stukje natuur. Begin bijvoorbeeld bij de Amersfoortse ijsvereniging en sup richting de grachten onder de Waterpoort de Monnikendam door. Je supt langs de stadsmuur, onder kleine bruggetjes, langs achtertuinen en onder de Monnickendam door de binnenstad in.

Op Texel
Texel is rijk aan geweldige supspots, Zandbak Texel is er daar één van. De golven van de Waddenzee stellen je evenwicht continu op de proef en daarnaast kan ook de wind pittig tekeergaan. Avontuur gegarandeerd!

Over Groningse grachten
Verblijf je in ons nieuwe The Market Hotel in Groningen? Dan mag suppen niet ontbreken! De stad heeft ontzettend leuke grachten waar je in kunt suppen, langs de woonboten en terrasjes maak je vanzelf een rondje om het centrum. Een tour door de Groningse grachten brengt je langs een aantal toeristische bestemmingen: het Groninger Museum, de hoge en Lage der A, de Turfsingel, de Noorderhaven en de Oosterhaven. Iets buiten het centrum vind je nog andere mooie supplekken, zoals het Hoornsemeer of de Kardingerplas.

 Op zee
Suppen op zee is superavontuurlijk! Door de golven krijgt het suppen een extra dimensie. Doe dit alleen als je al vaker hebt gesupt, want het balanceren is wat lastiger. Sup vooral mee met de branding. Neem je board mee naar het strand van bijvoorbeeld Scheveningen, Noordwijk of Bloemendaal en stap direct je sup op.

Door de Biesbosch
In een sup kun je de Biesbosch op een mooie manier beleven. Peddel door de smalle bochtige kreekjes en overhangende takken, een weidse watervlakte met brede rietkragen. In de Biesbosch zijn meerdere routes van verschillende lengtes te peddelen. Bovendien maak je vanaf je geruisloze sup of kano kans om hét icoon van dit de Biesbosch te spotten: de bever.

Op de Kralingse plas
De Kralingse Plas bij Rotterdam is een prachtige plek om te suppen. Vanuit deze plas zie je ook de skyline van Rotterdam, terwijl je zelf door de groene natuur heen peddelt.

Door de Loosdrechtse Plassen
In de Loosdrechtse Plassen vind je prachtige (rustige) plekken om te suppen. De route in de Vuntus, een van de Loosdrechtse Plassen, laat je een zeer afwisselend landschap beleven met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden en moerasbossen. De Vuntus is gereserveerd voor de natuur en daarom ideaal voor suppers. Dit wordt optimaal genieten van de weldadige rust en rijke hoeveelheid moerasplanten en vogels in dit gebied!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst