Hieperdepiep…

Na vorig jaar ons vijftigjarig jubileum te hebben gevierd én het tienjarig jubileum van Hotel Delft, zijn dit jaar maar liefst drie hotels aan de beurt. Hotel Schylge op Terschelling mag maar liefst vijfentwintig kaarsjes uitblazen. Het Fashion Hotel in Amsterdam en het WTC Hotel in Leeuwarden zijn beiden maar liefst tien jaar oud. Hoog tijd om ze eens in het zonnetje te zetten.

Tekst gaat onder afbeelding verder Hieperdepiep…

Hotel Schylge Terschelling

Het verhaal van een jonge enthousiaste ondernemer op Vlieland deed ook op Terschelling de ronde. Harry Westers benadert een nieuw hotel op een prominente locatie, namelijk aan de enige natuurlijke baai van Nederland, mét uitzicht op de Waddenzee. Harry was enthousiast en de deuren van Hotel Schylge openden op 21 mei 1994.

In vijfentwintig jaar tijd heeft het hotel de harten van vele gasten gestolen. Ook is sterrenchef Ton van Scheppingen aangetrokken – hij heeft het restaurant naar een hoger niveau getild en is er met pensioen gegaan – zijn er talloze verbouwingen geweest, een vernieuwde bowling, nieuwe wellness en een prachtige tentoonstelling van het Wadden Werelderfgoed waarbij alle kamers zijn voorzien van beelden van de flora en fauna die dit natuurgebied rijk is. Schylge is klaar voor de komende vijfentwintig jaar!

Fashion Hotel Amsterdam

Er moest een nieuwe wijk komen in Amsterdam-West, net binnen de ring. Het Andreas Ensemble, met moderne appartementen en een luxe uitstraling om dit deel van Amsterdam in the picture te zetten. Voorwaarde was dat er een groot hotel moest komen om het plaatje compleet te maken. Harry Westers zag het wel zitten, maar 260 kamers vullen, vlak voor de recessie, dat was niet makkelijk. Alles kwam goed en het hotel ging in juli 2009 open. Veel fotoshoots en fashionshows volgden.

Het Fashion Hotel organiseert een Open Dag op 6 juli met een leuk feestje om met iedereen die wil het jubileum te vieren. Wijnand Fockink, het befaamde proeflokaal gaat een unieke gin ontwikkelen, speciaal voor het Fashion Hotel. Proost dan maar?

WTC Hotel Leeuwarden

Het nieuwe WTC in Leeuwarden werd gebouwd en daar moest ook een hotel bij komen. De directie zocht contact met Harry en de samenwerking is geboren. In 2013 nam WestCord Hotels de exploitatie van restaurant Froukje State over en verhuisde het restaurant naar de elfde verdieping onder de naam élevé. De Michelinster konden we meenemen! In 2016 startten we met het verbouwen van de meetingzalen zodat we 2100 gasten in een mooie nieuwe omgeving kunnen ontvangen. En nog meer groot nieuws, élevé slaat namelijk een nieuwe weg in. Informeler, een nieuwe look en feel en nieuwe kaart. Je leest hier meer over in ‘WestCord Times’.
Ook leuke plannen in Leeuwarden voor hun tienjarig jubileum. De inmiddels befaamde WestCord Thursday’s in Delft goes international! Nou ja, bijna, want in Leeuwarden starten we deze zomer ook met Thursday’s! Daarnaast wordt er tijdens het jubileum een uniek jubileumbiertje gepresenteerd. Voor buren en andere belangstellenden is er een open dag voor een kijkje achter de schermen en andere leuke activiteiten.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst