Amsterdam Light Festival barst bijna los…

Misschien wel het mooiste winterfestival van Nederland!

Tekst gaat onder afbeelding verder Amsterdam Light Festival barst bijna los… Welcome to my home town lighting design academy ® Janus van den Eijnden

Het is weer zover, het moment dat Amsterdam verandert in een adembenemend openlichtmuseum. Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud sieren tal van kunstwerken van hedendaagse internationale kunstenaars de binnenstad en de grachten.

Wat maar weinig mensen weten, is dat iedere editie de lichtkunstwerken speciaal voor Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt worden. Van een werk in de masten van VOC schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum tot lichtkunstwerken die boven de Herengracht gespannen worden.

Elk jaar is er een verbindend thema bij het Amsterdam Light Festival, deze editie is dat’Existential’. De kunstwerken laten zien waar de essentiële elementen van het licht de basisbehoeften en dromen van de mens ontmoeten. Met dit thema in het achterhoofd wordt teruggegaan naar de aardse benadering van light. Licht lijkt abstract, maar is in feite zeer tastbaar. Door dit te erkennen vormt licht inspiratie voor het leven zelf.

Kijk voor alle bijzondere kunstwerken op de website van Amsterdam Light Festival. Tip: maak een rondvaart langs de Light Festival route, zo mis je niks!

Bron: Amsterdam Light Festival

Kunstwerk op de foto: Welcome to my home town lighting design academy ® Janus van den Eijnden

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst