Van diversiteit in de dierentuin tot Open Air Cinema

Pride Amsterdam

Tekst gaat onder afbeelding verder Van diversiteit in de dierentuin tot Open Air Cinema

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, Pride Amsterdam is afgelopen weekend losgebarsten. Na onder andere de Pride Walk en festival Milkshake, afgelopen weekend, puilt ook de agenda voor de komende week uit van evenementen. Zo kun je de komende dagen op expeditie in Artis, of bezoek de Open Air Cinema op het Mecatorplein.

Diversiteit in de natuur

Heel Amsterdam staat tijdens de Pride natuurlijk in het teken van seksuele diversiteit, zo kennen de bekende feesten en beroemde botenparade. Maar ook in Artis staat er een leuke én interessante activiteit op planning. Want hoe zit het eigenlijk met de (homo)seksuele diversiteit in de natuur? Op 2 augustus kom je in Artis alles te weten over wezens die niet mannelijk of vrouwelijk zijn, over dieren die van geslacht veranderen, dieren wiens sekse niet afhangt van hun erfelijk materiaal, en over homoseksueel gedrag in het dierenrijk. Voor meer informatie en tickets ga je naar de website van Artis. 

Lekker hapje eten van tevoren? Waan je in Oosterse sferen bij Café Jakarta, op steenworp afstand van Artis!

Open Air Cinema

Op het Mecatorplein kun je 1 en 2 augustus aanschuiven voor een goede film in de buitenlucht. In de film Moonlight (1 augustus) volg je meerdere periodes het leven van Chiron. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en zijn plaats in de wereld. Nabil Ayouch toont met de film Razzia (2 augustus) de samenleving aan de hand van verschillende personages in Casablanca, waarin seksualiteit en stereotypen een belangrijke rol spelen. Meer informatie vind je op de website van Pride Amsterdam. 

Met een goed gevulde maag aanschuiven? Op nog geen 10 minuten fietsen van het Mecatorplein vind je Mme Coco, het vernieuwde restaurant van WestCord Fashion Hotel Amsterdam.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst