Gandhi, King & Mandela: ‘We have a Dream’

Een tentoonstelling over de wereldverbeteraars

Tekst gaat onder afbeelding verder Gandhi, King & Mandela: ‘We have a Dream’ AMSTERDAM - Expositie We Have A Dream in de Nieuwe Kerk. Foto Evert Elzinga

‘We have a Dream’ is een tentoonstelling over drie bekende figuren over de wereld die een belangrijke rol hebben gespeeld in de 20ste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. De heren waren gewone mensen die veel teweeg hebben gebracht tegen radicale discriminatie en sociale onrecht. Alle drie werden ze rolmodellen voor de wereld. Twee zijn er gedood vanwege hun ideeën en activisme.

Ervaar hun wereld, de onrecht en de hoop, de grote momenten in de geschiedenis en hun persoonlijke reis. Ontdek hoe de idealen van een persoon de wereld kan veranderen. Hoe hebben zij een verschil gemaakt en waarom zijn we tot aan de dag van vandaag nog steeds geïnspireerd door ze? En wie zijn de mensen die eraan werken om de wereld beter te maken?

Dat de levens, missies en erfenissen van deze twintigste-eeuwse wereldverbeteraars nog steeds velen inspireren, bewijzen de diversiteit en de relatief jonge leeftijd van het bezoekerspubliek, met ook veel leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

De tentoonstelling is tot deze zondag te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar verwacht wordt in totaal een bezoekersaantal van 65.000 aan te tikken.

Bron: De Nieuwe Kerk Amsterdam

Foto: Evert Elzinga

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst