Dag van de Duurzaamheid

Wij houden van groen!

Tekst gaat onder afbeelding verder Dag van de Duurzaamheid

Het is de ’tiende van de tiende’; oftewel Dag van de Duurzaamheid. Niet het moment om stil te staan, maar juist de handen uit de mouwen steken om de wereld een stukje ‘groener’ te maken. Bij WestCord Hotels houden we van groen, zo opende het ‘groenste’ hotel van Nederland in juni de deuren: Hotel Jakarta Amsterdam. Maar ook in alle andere WestCord Hotels staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

Hotel Jakarta Amsterdam

Met haar transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur, is Hotel Jakarta Amsterdam met recht een spectaculair gebouw te noemen. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd. De gekozen duurzame materialen zijn van dusdanige kwaliteit dat de meeste wanden en plafonds onafgewerkt zijn gebleven waardoor het massieve houtbouwsysteem zichtbaar blijft. Er wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn, bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage.

Lees ook:

Het ‘groenste’ hotel van Nederland is open!

Het ‘groenste’ hotel van Nederland is open!

Ruim twee jaar is er hard gewerkt op het Java Eiland in Amsterdam, en nu is het moment daar: Hotel Jakarta Amsterdam heeft te deuren geopend! We …

Naast het duurzaam casco van het hotel, zijn er vele energiebesparende maatregelen gehanteerd zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit voor de verwarming van het douchewater. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem. Zelfs het personeel heeft duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by.

Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

13 WestCord Hotels zijn Green Key gecertificeerd, en daarmee proactief om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. In de praktijk betekent dat elke dag bewust en zuinig omgaan met water en energie. Dat doen we bijvoorbeeld door het gebruik van spaarlampen, lichtsensoren, timers voor verwarming & airco en zonnepanelen. Maar er is meer! Zoals het scheiden van koffie capsules waarna het gerecycled wordt en oplaadpunten voor elektrisch vervoer.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst