Passie in De Bijlmer

Paasevent The Passion in Amsterdam-Zuidoost

Tekst gaat onder afbeelding verder Passie in De Bijlmer Foto: Willem Jan de Bruin

De Bijlmer is komende Witte Donderdag het decor van de achtste editie van the Passion, de moderne vertelling van het Paasverhaal. Eerder vond het populaire evenement al plaats in onder andere Den Haag, Amersfoort en Leeuwarden. Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria, andere rollen worden onder meer vertolkt door zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder).

‘Ik zie jou’

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, willen we dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. En dat op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en 150 kerken telt, het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.

Meer dan een tv-evenement

The Passion vindt plaats in Amsterdam-Zuidoost op evenementenlocatie ArenaPark. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de tv-uitzending. Direct aansluitend op het tv-evenement is er opnieuw Passion Talk: een live nabeschouwing op NPO 1 Extra.

Meer informatie: The Passion

Foto: The Passion / Willem Jan de Bruin

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst