De schoonheid van duisternis

Ontdek het op Terschelling

Ondernemer Marloes Fopma lanceert met haar bedrijf Eilandmeisje haar nieuwe schemerwandeling 'Joon'. Door bijzondere verhalen door te geven wil ze deelnemers het duinlandschap rondom Oosterend op Terschelling anders laten beleven.

Tekst gaat onder afbeelding verder De schoonheid van duisternis

Klaar voor een bijzondere Joon? Joon ja, Terschellings voor avond. Met een vertrek in de schemering, de tussenfase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandelen deelnemers als het ware de avond in. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, en Marloes laat je graag de schoonheid van die duisternis zien.

Onderweg vertelt Marloes verhalen die ze heeft gejut in interviews met eilanders, via literatuuronderzoek en door het gebied zelf goed te verkennen. De duinen herbergen vele verhalen. Over zandverstuivingen bijvoorbeeld, over nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers, dark sky, levende duinen, of het duinkonijn. Schemerwandeling Joon is rechtstreeks bij Eilandmeisje te boeken en via het VVV. De wandeling is wekelijks te beleven tot en met mei en duurt ongeveer 2 uur.

Ik geloof dat wandelen, verhalen, natuur en cultuur een goede combinatie vormen.

Marloes: “Daarmee doe ik het even anders dan de meeste aanbieders van activiteiten, ik bied deze belevenis aan in de ‘rustigere’ maanden. De eerste deelnemers reageerden heel enthousiast. Het is alleen al bijzonder om hier vrij door de duinen te lopen, dat mag op veel plekken niet meer. Ik geloof dat wandelen, verhalen, natuur en cultuur een goede combinatie vormen. Mensen krijgen zo meer bewustwording van de plek waar ze zijn en het landschap dat ze zien. De wandeling krijgt een extra dimensie door met verhalen het onzichtbare zichtbaar te maken. Het duinlandschap is dynamisch en dat is de wandeling ook, want de verhalen die ik vertel verschillen per keer.”

De missie van Eilandmeisje is de liefde voor Terschelling delen. Dat doet Marloes als verhalenjutter van Terschelling door verhalen te zoeken en te vertellen. “Omdat ik geloof dat verhalen mensen verbinden met dit geliefde eiland.”

Meer informatie of direct een bijzondere Joon wandeling plannen: Eilandmeisje 

Bron:  Eilandmeisje 

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst