Alleen nog dit weekend: Grachtenfestival!

Klassiek in Amsterdam

Tekst gaat onder afbeelding verder Alleen nog dit weekend: Grachtenfestival!

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met de mooiste locaties in Amsterdam als prachtig decor.
Alleen nog dit weekend, tot en met 19 augustus kun je genieten van het Grachten festival. Het festival programmeert voor een breed publiek, van de pure liefhebber tot muziek voor de allerjongsten in het Junior Grachtenfestival. Ook in het laatste weekend is er genoeg te beleven! We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Vrijdag: Red Light Jazz Society

Een jonge en energieke big band, onder leiding van jazzsaxofonist Guus Jansen, we hebben het over de Red Light Jazz Society! Laat je meeslepen door de dynamische big band sound en de virtuoze solo’s. Door het swingende repertoire, een mix van classics en eigen werk, wordt elk concert gegarandeerd een feest!

> 21:00 uur. Locatie: De L’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14

Zaterdag: 3Violas

3Violas staat voor de drie altviolisten Floris Faber, Geerten Feller en Hessel Moeselaar. Vandaag zijn deze energieke strijkers te beluisteren in Tuinpark Wijkergouw vlakbij de Muziekkapel en het kerkje van Schellingwoude. De afwisseling van klassiek en andere genres is kenmerkend voor 3Violas. Doordat ze ook veel improviseren, is elk optreden voorzien van unieke momenten.

> 12:30 uur. Tuinpark Wijkergouw, Wijkergouw 30

Zondag: Spectaculaire afsluiter

Het Grachtenfestival 2018 wordt uiteraard op spectaculaire wijze afgesloten. Artist in Residence Ella van Poucke en het JeugdOrkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel slaan hun muzikale handen ineen Het thema in ‘Rococostijl’ transformeert zich tijdens het stuk in acht verschillende persoonlijkheden, acht variaties, elk briljant en uniek.

> 17:00 uur. Festivalcentrum Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50

Meer informatie? Kijk op de website van het Grachtenfestival.

Foto: Dirk Brand

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst