WestCord Hotels reist af naar Brabant

En opent de deuren van Hotel Eindhoven!

Afgelopen juni was het zover. WestCord Hotels is afgereisd naar Noord-Brabant en opende hier in Eindhoven haar nieuwste zeventiende hotel: WestCord Hotel Eindhoven.

Tekst gaat onder afbeelding verder WestCord Hotels reist af naar Brabant

Bij Eindhoven gaan de meeste belletjes toch wel rinkelen bij Guus Meeuwis, PSV, Brabant, Lichtstad en echte gezelligheid. Vraag de Eindhovenaren zelf wat ze van de stad vinden en je krijgt het volgende antwoord: ‘Eindhoven is een stad die wereldwijd bekendstaat om zijn technologische innovatie, creativiteit, culturele diversiteit en leefbaarheid.’ Hierdoor is de stad Eindhoven een unieke en bloeiende locatie in Nederland. Geen wonder dat daar nu WestCord Hotel Eindhoven is geopend. WestCord Hotel Eindhoven is gevestigd in het monumentale pand De Lichttoren. De Lichttoren, eens een fabriek voor de gloeilampen van Philips, is nu weer een schat voor de inwoners van Eindhoven. Het gerenoveerde fabrieksgebouw, in harmonie met moderne nieuwbouw, vormt een dynamisch complex waar wonen, werken en ontspanning samenkomen. Allen gelegen aan een bruisend stadsplein. Het hotel is centraal gelegen in de enerverende stad en uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Het hotel ligt aan de Mathildelaan, die het centraal station en het PSV Stadion met elkaar verbindt. Met het gebouw als echte eyecatcher. We nemen jullie een klein stukje mee terug de historie van de stad in.

STAD VAN PHILIPS

De stad Eindhoven was vroeger een industriestad. Eindhoven kent een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de opkomst van Philips, een van ’s werelds grootste elektronicabedrijven. In de negentiende eeuw was Eindhoven een bescheiden stad, wat drastisch veranderde toen Gerard Philips en zijn vader Frederik in 1891 de gloeilampenfabriek opende. Toen in de late 19e en vroege 20e eeuw het bedrijf Philips zijn hoofdkantoor en fabrieken vestigde, ontwikkelde de stad snel op het gebied van elektronica. Het openen van de fabriek was een keerpunt in de geschiedenis van de stad. De fabriek groeide snel en trok veel werknemers aan, waardoor de stad ook weer kon groeien. Philips ontwikkelde zich tot een internationaal gerespecteerd technologiebedrijf en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de gloeilamp, radio, televisie en andere elektronische apparaten. De invloed van Philips op Eindhoven is nog steeds zichtbaar, niet alleen in de technologische ontwikkelingen, maar ook in de culturele en economische dynamiek van de stad.

MONUMENTAAL TINTJE

WestCord Hotel Eindhoven zit gedeeltelijk in het monumentale gebouw De Lichttoren, wat deel uitmaakte van de Philipsfabriek. De Lichttoren is een historisch gebouw en ontworpen door Philips. Leuk om te weten is dat hier destijds de gloeilampen ontwikkeld en getest werden. Dit gebouw speelt ook hedendaags nog een grote rol in de stad Eindhoven. Vroeger werd het gebouw ook nog gebruikt als kantoorruimte voor Philipsmedewerkers. Tegenwoordig wordt het gebouw mede gebruikt als hotelpand, kantoorruimte of evenementenlocatie.

WESTCORD HOTEL EINDHOVEN

Ons hotel zit dus deels in het monumentale gebouw De Lichttoren, wat biedt WestCord Hotel Eindhoven verder nog? Het hotel biedt maar liefst 230 kamers, waarvan kamers met een bubbelbad én long stay-kamers, een uitgebreide wellness en Brasserie Lumen. Sinds WestCord Hotels het hotel heeft overgenomen is er al veel gebeurd; nieuwe WestCordbedden, nieuwe meubels, likjes verf hier en daar. Wij ontvangen je graag in onze nieuwste aanwinst waar we onwijs trots op zijn!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst