Feyenoord-fans uit Australië verrast op het ss Rotterdam

Dick Heintz en zoon reisden vanuit Australië naar Nederland om Feyenoord kampioen te zien worden. Maar dat verliep héél anders dan voorzien

Het was zo'n leuk idee. Zoon Oliver werd in 2004 geboren en Dick nam zich toen voor dat als Feyenoord kampioen zou worden hij dit samen met hem wilde meemaken.

Tekst gaat onder afbeelding verder Feyenoord-fans uit Australië verrast op het ss Rotterdam

Dick Heintz en zijn zoon Oliver zagen het helemaal zitten. Ze hadden kaartjes weten te bemachtigen voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior en reisden daags voor de wedstrijd vanuit Australië naar Nederland. Maar wat een klinkende overwinning én het kampioenschap had moeten betekenen liep uit op een 3-0 nederlaag.

Waren ze dan helemaal voor niks gekomen?

Ze kwamen in elk geval die avond in het Sportjournaal terecht. En daar wisten ze te vertellen dat een andere Feyenoord-fan kaarten had geregeld voor de wedstrijd tegen Heracles. Zouden ze dan toch niet voor niks gekomen zijn? Gelukkig niet, want een week later tegen Heracles deed Feyenoord wat het moest doen: winnen, en wel met 3-1. Feyenoord was voor het eerst sinds 1993 landskampioen en het werd één groot feest in Rotterdam.

Feest op het ss Rotterdam

Eerder die dag waren ze ingecheckt op het ss Rotterdam en daar liepen ze general manager Ton Wesselink, zelf ook een groot Feyenoord fan, tegen het lijf. Ton herkende de twee van de berichtgeving in de media en heette ze van harte welkom.
’s Avonds bij terugkomst in het hotel kwamen ze Ton wéér tegen en hij nam ze mee naar de Grand Ballroom waar op dat moment – toeval bestaat niet – de voltallige Feyenoord-selectie in besloten sfeer het kampioensfeest aan het vieren was. En zo konden Dick en Oliver hun helden persoonlijk feliciteren én met ze op de foto gaan natuurlijk!

Het beste tripje ooit

Oliver kijkt terug op “het beste beste tripje ooit”. En dat is nogal een understatement! Bij thuiskomst in Australië gaat hij zijn vriendjes er alles  over vertellen. Vooral zijn vriendje Danny die ook een groot Feyenoord-fan is zal stikjaloers zijn.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst