The Market Hotel Groningen

Even binnenkijken...

We zijn al even aan het bouwen en iedereen weet inmiddels hoe de Oostwand er straks uit moet gaan zien. Maar de verwachtingen zijn nog steeds hooggespannen… Hoe ziet de binnenkant eruit? Niet verder vertellen, maar zie hier een sneak peek!

Tekst gaat onder afbeelding verder The Market Hotel Groningen

Het restaurant is het kloppende hart van de nieuwe Oostwand. De begane grond van The Market Hotel bestaat vrijwel geheel uit het café-restaurant en Bakkerij Westers. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er binnen gezellige reuring en dan hebben we het nog niet eens over het terras gehad!

We krijgen namelijk niet één, maar twee terrassen. Net een broodje gehaald bij Bakkerij Westers? Lekkere trek en zin in een portie bitterballen? Op de Grote Markt staan 150 stoelen waar je heerlijk in het zonnetje kunt toeven. Meer in het centrum kun je niet zitten. En nog een leuk detail; ons terras kan het langste genieten van de zon door de gunstige ligging aan de Oostwand. Dat worden late avondjes!

Aan de andere kant van het hotel, de Nieuwe Markt, creëren we ook een gezellig terras met ongeveer vijftig plaatsen. Zeker door de ontwikkeling van de Nieuwe Markt is dit een heel fijne plek. De historische gevels zijn er in ere hersteld, je hebt er leuke doorkijkjes, een heus miniriviertje die door de Hondsrug naar beneden stroomt en er iets niets leukers dan mensen kijken die er volop rondlopen.

We willen niet alleen dat onze hotelgasten hier gaan eten, maar we willen dat alle ‘Stadjers’ zich bij ons thuis voelen

Terug naar binnen. Hier heb je een heel sfeervol restaurant. Visgraatvloeren, terrazzo-looppaden, twee bars… Door de steunpilaren worden intieme hoekjes gerealiseerd en ook aan het plafond is aandacht besteed. In het midden van de ruimte staat letterlijk als middelpunt een prachtige bar, onder de vide. Vanaf deze bar is het nog een stukje lopen naar het terras aan de Grote Markt. Daarom bevindt zich ook aan de terraskant nog een bar, zodat je deze gasten nog beter kunt bedienen en minder meters hoeft te maken met de drankjes.

Betreft de menukaart; toegankelijk is het sleutelwoord. Geen fine dining cuisine, maar gewoon écht lekker eten. Voor iedereen. Want we willen niet alleen dat onze hotelgasten hier gaan eten, maar we willen dat alle ‘Stadjers’ zich bij ons thuis voelen. Dus pak een stoel, schuif aan, en eet smakelijk!

Hotel
Komt het je bekend voor? De kamers van The Market Hotel vertonen gelijkenissen met ons Indonesische hotel in Amsterdam. Een schuifdeur die het slaapgedeelte van de badkamer scheidt, de waszuilen in de badkamer en kamers met een (Frans) balkon. Verder ligt er in de kamers een prachtige visgraat vloer en veel marmeren details in de badkamer. Op de schuifdeur vind je trouwens een knipoog naar dé trots van Groningen; d’ Olle Grieze. We hebben natuurlijk de mooiste locatie van heel Groningen, maar hoe bijzonder is het dat onze kamers ook balkons hebben? Zie je jezelf al staan op je balkon? Net ingecheckt, het avondzonnetje in je gezicht, glaasje wijn van de roomservice terwijl je uitkijkt over Groningen. Beter wordt het niet!

Wellness
Ook The Market Hotel krijgt een WellCome Wellness. Vanuit de lobby daal je de trap af en laat je het drukke stadsleven even achter je. Hier geniet van je een sauna, Turks stoombad en een fijne lichaamsbehandeling. Als je juist ontspant van bewegen, er is ook een fitness! En leuk nieuws; ook als niet-hotelgast ben je hier van harte welkom.

Dakterras
Er gaat niets boven Groningen… Behalve ons dakterras! Hier wil je zijn tijdens de borrel. Half verscholen achter de historische trapgevels en een prachtig uitzicht over het centrum en in de verte zelfs het platteland. Op ons dakterras vind je gezellige zitjes, loungebanken en een bar.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst