EK Beachvolleybal festijn barst zondag los

Op vier bijzondere locaties...

Tekst gaat onder afbeelding verder EK Beachvolleybal festijn barst zondag los

De laatste puntjes worden op de i gezet voor het DELA EK Beachvolleybal, dat zondag losbarst. Voor het eerst wordt het EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Op de stoep van het ss Rotterdam

In Rotterdam komen de volleyballers in actie pal voor het ss Rotterdam. De Maasstad heeft beachvolleybal in het hart gesloten. De ‘city of sports’ was in 2015 een van de vier speelsteden van het WK Beachvolleybal en staat te popelen om in de zomer van 2018 de beste beachvolleyballers van Europa te ontvangen. De Nederlandse duo’s Keizer/Meppelink en van der Ham/Vismans spelen hun poulewedstrijden in Rotterdam.

Maar ook in de andere drie speelsteden is het kampioenschap meer dan de moeite waard om te bezoeken. Utrecht is de nieuwkomer in het rijtje, zes dagen lang kun je op de Neude genieten van de Europese top in beachvolleybal. Den Haag vormt het kloppend hart van het volleybal spektakel. In de stad worden naast een deel van de poulefase ook de halve finales en de finales Apeldoorn mag zich de ‘volleybalhoofdstad’ van Nederland noemen. De stad telt gerenommeerde volleybalclubs en was in 2015 speelstad van zowel het WK Beachvolleybal als het EK Volleybal voor vrouwen.

DELA EK Beachvolleybal zelf ervaren? Bestel je tickets voor je favoriete stad!

Bron: DELA EK Beachvolleybal

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst