Manhattan aan de Maas

Je hoeft geen echte Rotterdammert te zijn om de Euromast, Koopgoot en de Markthal te kennen. De afgelopen jaren heeft Rotterdam een flinke weg omhooggeslagen op de populariteitsladder van toeristen. Zeker na het hosten van het Eurovisie Songfestival mag deze stad aan de Maas niet meer ontbreken op je eigen travel list. Naast de meest iconische gebouwen van de stad, heeft Rotterdam nog talloze onontdekte hotspots. Reis je met ons mee?

Tekst gaat onder afbeelding verder Manhattan aan de Maas Windmill in Kinderdijk, Holland

Van een rondvaartboot over de Maas hebben we allemaal wel eens gehoord. Maar kennen jullie ook de waterbus of misschien zelfs de watertaxi? Met de waterbus vaar je in het zomerseizoen binnen een half uur naar de entree van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Op het water kennen we nog geen files waardoor het vaak sneller is dan met de auto. Tip! Parkeer je auto bij het ss Rotterdam en stap vanaf daar direct op de waterbus. Ben je meer een snelheidsduivel? Dan is de watertaxi in Rotterdam zeker het proberen waard! Inmiddels kun je opstappen op vijftig locaties in Rotterdam en Schiedam. De vele schippers zijn nooit te beroerd om gas bij te geven en je van boord te laten gaan met een unieke ervaring!

Urban street art Bron: rewriters010.nl
Street art mag niet ontbreken in de stad die de meeste vergelijkingen heeft met Manhattan. Wandel met de app van Rewriters door zes diverse wijken in Rotterdam en leer de kunst van de straat kennen. Ieder kunstwerk kent zijn eigen verhaal en dit vertellen ze je graag! Rewriters biedt Rotterdamse kunstenaars op een legale manier een podium voor het tonen van al hun creativiteit. De stad heeft street art inmiddels honderd procent omarmd.

Off the beaten track
Wie dacht dat Rotterdam alleen bestond uit wolkenkrabbers, massale gebouwen en architectuur heeft het mis. Juist de wijk Rotterdam Noord en het gebied rondom de Delfshaven bieden nog mooie Instagramable plaatjes. Zo heeft de Delfshaven meer dan zevenhonderd jaar geschiedenis en overleefde als een van de weinige plekken in Rotterdam de bombardementen in 1940. Over het hippe noorden valt meer dan genoeg te schrijven, maar deze plek in de stad laten we graag aan jullie over om te ontdekken. Trek je wandelschoenen schoenen aan en ontdek de Maasstad te voet!

Be a local
De Brienoordbrug zorgt er dagelijks voor dat meer dan een kwart miljoen voertuigen de Maas over kunnen steken, zonder daar enige hinder aan te ondervinden. Maar wist je dat, precies onder de brug, het eiland van Brienenoord te vinden is? Een prachtig natuurgebied met grasvlakten, open water, bosgebieden en natuurlijk mogen de grootgrazers Schotse Hooglanders niet ontbreken. Een rondje Eiland van Brienenoord wandel je ongeveer in 45 minuten. The perfect get-away! Op zoek naar een prachtig uitkijkpunt over de stad? Breng dan eens een bezoek aan het uitkijkpunt Lührs in Bergschenhoek. Je moet er wat voor over hebben, maar eenmaal boven kun je op een heldere dag zowel de skyline van Rotterdam als Den Haag bewonderen.

Het dak op!
Wist je dat… Rotterdam de meeste platte daken van Nederland heeft? Het bombardement in 1940 is hier de grote oorzaak van. Juist daarom organiseert Rotterdam Festivals jaarlijks de Rotterdamse Dakendagen. Tijdens dit weekend heb je drie dagen lang toegang tot de bovenstad. Gelukkig is er ook een aantal daken het gehele jaar door te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de DakAkker dagelijks bezoeken. DakAkker is de grootste openluchtdakboerderij in Nederland én een van grootste in Europa. Rotterdam heeft niet alleen een DakAkker, maar ook een eigen Dakpark. Het Dakpark, gelegen naast metrostation Marconiplein, is het grootste dakpark van Europa. Je vindt er een groenstrook van bijna een kilometer lang. In de zomer is het heerlijk toeven. Liever van het dak af? Bekijk dan eens de mogelijkheden om van de Euromast te abseilen. Zo bekijk je het meest iconische gebouw van Rotterdam toch nét ff anders!

Sunny Side Terrace
Naast het bekende Lido Terras aan boord van het ss Rotterdam hebben zij sinds half mei een nieuwe verborgen parel van Rotterdam: Sunny Side Terrace. Op dit bijzondere plekje, op de kop van de Kaap, is het overdag genieten van de skyline van Rotterdam en zit je ’s avonds op de eerste rij voor een prachtige zonsondergang. En dat alles onder het genot van een lekker hapje en drankje.

ECHT GERS!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst