Massaal naar de Veluwe!

Topfavoriet bij vakantievierders in eigen land

Tekst gaat onder afbeelding verder Massaal naar de Veluwe!

Wij Nederlanders trekken er graag op uit als we vakantie hebben, dat deden we in het afgelopen jaar beduidend meer dan in 2016. In totaal werd er voor 16,8 miljard euro aan vakanties besteed in zowel binnen- als buitenland, ongeveer 1 miljard euro meer dan in 2016, volgens onderzoek van NBTC-NIPO. Ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking is vorig jaar één of meerdere keren op vakantie gegaan. Grootste reden volgens is volgens de onderzoekers dat de economie aantrekt.

Wanneer we kiezen voor een buitenland vakantie, staan Duitsland, Frankrijk en Spanje het hoogst op het lijstje. Ook Griekenland wint weer aan populariteit, na een aantal mindere jaren als gevolg van de vluchtelingencrisis. Turkije laten we vooralsnog behoorlijk links liggen, dat heeft vooral te maken met de terreurdreiging en onrust in de politiek.

Maar vergeet ook ons eigen kikkerlandje niet! Ruim 17 miljoen vakanties werden in eigen land gevierd, met een verrassende topbestemming. Voor het eerst in tien jaar waren de badplaatsen aan de Noordzee niet de grootste favoriet: we gaan massaal naar de Veluwe!

Bron: Volkskrant

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst