5 x verborgen parels in Nederland

Op (her)ontdekkingsreis in eigen land! Plekken die anderen als verborgen parels van Nederland beschouwen, zijn voor jou misschien nog wel onontdekt! Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet. Ga je mee op ontdekking?

Tekst gaat onder afbeelding verder 5 x verborgen parels in Nederland

Pyramide van Austerlitz

Wist je dat je voor een bezoek aan een wonderbaarlijke piramide niet naar Egypte hoeft af te reizen? In een prachtig bos bij Woudenberg vind je de Pyramide van Austerlitz, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Dit monument is in 1804 gebouwd door soldaten van Napoleon als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Vandaag de dag kun je deze piramide beklimmen voor een fantastisch uitzicht op de heuvelrug en Utrecht, maar je kunt er ook genieten van een prachtige wandeling in het bosrijke gebied.

Landgoed Clingendael bij Den Haag

Dit prachtige landgoed ligt tussen Den Haag en  Wassenaar en kent een eeuwenoude historie. Het park is aangelegd in Engelse  landschapsstijl met mooie tuinen, vijvers, indrukwekkende gazons van boomgaarden, monumentale gebouwen en speelweides. Vlakbij de theeschenkerij ligt het pronkstuk van Landgoed Clingendael: de unieke Japanse tuin met zeldzame bomen en planten. De Japanse tuin is heel kwetsbaar en maar 8 weken per jaar geopend.

Broek in Waterland

Broek in Waterland wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Nederland. Een idyllische plek zoals je je deze voorstelt bij het lezen van een roman. Het dorp ligt verborgen onder de rook van Amsterdam. Het dorpsgezicht bestaat uit smalle straatjes, houten woningen rondom een groot meer, een ophaalbrug en een grote kerk als middelpunt. Alsof je terug gaat in de tijd. Vroeger woonden hier welvarende kapiteins en kooplieden en dat is te zien aan de prachtige pastelkleurige huizen en monumentale panden uit de 17e eeuw.

Nationaal Park Lauwersmeer

Deze onontdekte plek vinden we in het hoge noorden: Nationaal Park Lauwersmeer. Op de grens van Friesland en Groningen. In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten van de Waddenzee en ontstond het Lauwersmeer. Dat het Lauwersmeergebied vervolgens één van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou zijn, had niemand voorspeld. De combinatie van de rust, de vergezichten op de horizon, de prachtige flora en fauna en zo veel ruimte voor watersportliefhebbers vind je niet snel. Daarnaast is het Lauwersmeer officieel een Dark Sky Park,
net als de Boschplaat op Terschelling.

Vestingstad Bourtange in Groningen

Hoewel er prachtige vestingsteden in Nederland te vinden zijn, zijn deze door de jaren heen qua architectuur en infrastructuur enorm  veranderd. In Bourtange ga je werkelijk 250 jaar terug in de tijd! Deze kleine Groningse vesting is gebouwd in de 16e eeuw, maar raakte later in verval. Men begon in 1972 met de reconstructie aan de hand van oude plattegronden. Er zijn twee toegangspoorten, officiershuizen, soldatenbarakken, de bastions, grachten/bruggen, de turfschuur, brug-wachtershuizen en er is nog veel meer om te bewonderen! Tekenen van de huidige tijd zullen je niet ontgaan, maar voor velen is dit één van de mooiste plekjes in Nederland.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst