Wereld Erfgoed in Hotel Schylge

WestCord Hotel Schylge is uniek gelegen aan het Unesco Werelderfgoed van de Waddenzee. Dit prachtige stukje natuur is teruggebracht in het hotel. Zo is de lobby een speciale tentoonstelling over de flora en fauna te zien en staan alle kamerdeuren in het teken van Wadden Werelderfgoed.

Tekst gaat onder afbeelding verder Wereld Erfgoed in Hotel Schylge

Begin 2016 zat Kees de Lange, General Manager van WestCord Hotel Schylge, na te denken over zijn hotel. De locatie van het hotel is uniek; het ligt aan de enige natuurlijke baai van Nederland. Én direct aan het Wadden Werelderfgoed, toch wel het meest bijzondere stukje natuur van Nederland. Als je vanuit het hotel naar buiten kijkt heb je uitzicht op dit natuurgebied, maar in het hotel zelf zag je het waddengevoel nog niet terug.

Elke verdieping een eigen thema

Het hotel zat in een renovatie en er moest een keuze gemaakt worden om de kamerdeuren te verven. Toen ontstond het idee om de deuren met folie te beplakken. Zo zijn de kamerdeuren van Hotel Schylge nu bedrukt met afbeeldingen van diverse dieren en planten die voorkomen in het Waddengebied. Elke verdieping heeft een eigen thema dat de diversiteit in flora en fauna in het Waddengebied weergeeft.

Verbinden

Door de natuurorganisaties te verbinden met dit project, maken gasten kennis met de diversiteit van het Waddengebied. De Vogelbescherming Nederland heeft de vijfde verdieping bijvoorbeeld voor zijn rekening genomen. Op elke deur vind je een andere bijzondere vogel die in dit gebied voorkomt met een QR-code voor de bijbehorende informatie. Ook hebben Staatsbosbeheer, De Vlinderstichting, Waddenvereniging en Waddenzee Werelderfgoed allemaal geholpen met dit project. Inmiddels is dit uitgebreid met infopanelen in de lobby met informatie over de Wadden en waarom dit de status van Werelderfgoed heeft gekregen.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst