Week Zonder Vlees: wij doen mee!

Met de lekkerste recepten

Tekst gaat onder afbeelding verder Week Zonder Vlees: wij doen mee!

‘Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd’, dat stelt Isabel Boerdam, de naam achter het populaire blog en boer ‘De Hippe Vegetariër’. Isabel is vegetariër sinds haar 9e en ervaart daardoor al ruim achttien jaar de vele mogelijkheden van een vegetarisch eetpatroon, dit jaar lanceert zij de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Dit initiatief roep alle Nederlanders op om van 5 tot en met 11 maart een week lang geen vlees en vis te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken.

Maar wat bereik je eigenlijk concreet met één week zonder vlees? Nou, wat dacht je bijvoorbeeld van:

7 maanden douchewater

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater.

114 kilometer autorijden

Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. 1 kilometer autorijden stoot 106 gram CO2 uit, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je de uitstoot van 114 kilometer autorijden.

Op de website van Week Zonder Vlees lees je wat er nog meer bespaart kan worden met een vegetarische week.

Wij doen mee!

HARRY! helpt je op weg! In het kader van dit initiatief, hebben we een aantal WestCord Chefs gevraagd om de recepten van de lekkerste vegetarische recepten met ons te delen. Wat we alvast kunnen verklappen, is dat we een selectie met fantastische, inspirerende en natuurlijk vooral heel erg smakelijke gerechten hebben klaarstaan…

Doe jij mee? Hou HARRY! by WestCord deze week extra in de gaten, en je hebt gegarandeerd een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel staan!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst