Murakami Weekend

Treed binnen in het universum van Murakami

Tekst gaat onder afbeelding verder Murakami Weekend

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 januari staat Rotterdam op zijn kop door Haruki Murakami. De Japanse schrijver presenteert dan zijn nieuwste roman, deel twee van ‘De moord op Commendatore’, tijdens het Murakami Weekend dat plaatsvindt op het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, het ss Rotterdam. Treed binnen in het universum van Haruki Murakami en laat je bedwelmen tijdens het Murakami Weekend. 

Sommige mensen zullen misschien denken wie is die Haruki Murakami nou eigenlijk? Haruki Murakami geldt wereldwijd als één van de meest gelezen en geliefde hedendaagse schrijvers. Zijn werk wordt in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen, waaronder de Welt Literatuurprijs en de Hans Christian Andersenprijs. Hij wordt ook regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn nieuwe roman ‘De moord op Commendatore’ gaat over een zesendertigjarige portretschilder die zijn inspiratie voor het schilderen weer probeert terug te vinden. Het leidt tot een zoektocht waarin de hoofdpersoon met zijn diepste angsten wordt geconfronteerd op een zeer bijzondere wijze.

Diverse bekende liefhebbers brengen tijdens dit weekend een ode aan deze Japanse meester. Daarmee pakt Uitgeverij Atlas Contact dan ook ernorm uit door o.a. de vele pop-, jazz- en klassieke muziek, interviews, lezingen, Japanse workshops en hardloopsessies langs de Maas. Op de line-up staan o.a. liefhebbers Jett Rebel, Jules Deelder, Matthijs van Nieuwkerk, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Joost van BellenPeterBuwaldaJelle Brandt CorstiusSaskia De CosterEllen DeckwitzWilfried de JongThe KikPepijn LanenYuri HoningDe LiktLavinia MeijerGeorgina Verbaan en NiñaWeijers geprogrammeerd. 

Ook nieuwsgierig naar het Murakami Weekend?

Wanneer je het Murakami weekend bezoekt, ontvang je bij binnenkomst al het nieuwe boek ‘De moord op Commendatore’ ter waarde van €29,99. Kijk voor het volledige programma, de ticketprijzen en tijden op de website van het Murakami Weekend.

Bron: Murakami

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst