Verrassende bietencarpaccio

Week Zonder Vlees: wij doen mee!

Tekst gaat onder afbeelding verder Verrassende bietencarpaccio

Dag 2 van de Nationale Week Zonder Vlees! Maandag lieten we je kennis maken met de Jakarta Spring Salad met loempia’s, het vegetarische recept van vandaag komt uit Rotterdam. En wel uit de keuken van één van de meest iconische plekken van de Maasstad: Hotel New York!

Lekkere carpaccio kan alleen met vlees? Welnee! Laat je verrassen door dit heerlijke recept van chef kok Ronald van der Donk, die bewijst dat een overheerlijke carpaccio ook vegetarisch kan.

Lees ook:

Week Zonder Vlees: wij doen mee!

Week Zonder Vlees: wij doen mee!

'Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd', dat stelt Isabel Boerdam, de naam achter het populaire blog en boer 'De Hippe …

Lees hieronder het complete recept!

Recept details

  • Hoeveelheid: 1 porties

Ingrediënten

  • 1 Gele biet
  • 1 Chioggia biet
  • 2 champignons
  • Paar cashewnoten
  • Paar vegetarische spekjes
  • 1 plak Rotterdamsche kaas
  • Handjevol Rucola

Bereiding

  1. 1

    Gele en chioggia biet koken in gezouten water met een laurierblaadje, pellen en in dunne plakken snijden.

  2. 2

    Mooie verse champignons in hele dunne plakjes snijden en aanmaken met wat verse kruidendressing, gemalen zwarte peper en zout.

  3. 3

    Cashewnoten frituren en licht zouten.

  4. 4

    Rotterdamsche oude kaas in dunne plakjes snijden.

  5. 5

    Vegetarische spekjes krokant bakken, licht zouten en op een keukenpapiertje bewaren.

  6. 6

    Rucola salade wassen en drogen.

  7. 7

    Op een groot bord de 2 kleuren biet om en om dakpansgewijs neerleggen.

  8. 8

    Een klein beetje verse peper en zout er overheen malen/strooien.

  9. 9

    Een paar strepen kruiden dressing erop.

  10. 10

    Garneer met de champignons, cashewnoten, kaas en spekjes.

  11. 11

    Tot slot: verdeel wat rucola over het bord.

    Serveertip: Lekker met vers brood en gezouten boter!

Eet smakelijk!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst