Volle zalen voor culturele hoofdstad Leeuwarden

Hoogtepunten in no time uitverkocht, maar er is meer!

Tekst gaat onder afbeelding verder Volle zalen voor culturele hoofdstad Leeuwarden

Hoewel het daadwerkelijke jaar pas net is losgebarsten, is Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 al in volle gang. Twee absolute hoogtepunten bij de speciale voorstellingen, De Stormruiter en Marijke Muoi,  zijn zelfs al uitverkocht!

Volle zalen

De Stormruiter gaat over de strijd tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Samen met honderd Friese paarden vertellen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Annemaaike Bakker en andere topacteurs dit machtige verhaal. Eind januari waren de 65.000 beschikbare kaarten al over de toonbank, ook de 7 extra voorstellingen waren binnen een dag uitverkocht. Ook de voorstellingen over Marijke Muoi, waarbij bezoekers meegenomen worden naar de beeldenstorm van 1795 in Leeuwarden, was binnen no time  (6500 kaarten) uitverkocht.

Lân fan taal

Hoewel het dus helaas niet meer mogelijk is om kaarten te bemachtigen voor De Stormruiter of Marijke Muoi, staat Leeuwarden natuurlijk het hele jaar bol van cultuur. Een enorm project dat onlangs is begonnen, is Lân fan Taal. Vele instituten en personen in Fryslân en (ver) daarbuiten werken hierbij samen om de diversiteit van taal een toekomst te geven. Het doel is om Fryslân als publieks- en kenniscentrum voor meertaligheid te positioneren. Lân van Taal is weer onderverdeeld in een groot aantal hoofd- en nevenprojecten, een aantal uitgelicht:

Gebarentaal en de communicatie tussen horenden en doven vormen onmisbare onderdelen van Lân fan taal. Zo wordt in het horecadeel van Talenpaviljoen MEM de bediening verzorgd door doven en slechthorenden. Gaat het bestellen van een kopje koffie net zo ongedwongen als ‘normaal’? Op WereldDovenDag is er onder meer een multi-zintuigelijke beleving voor een doof én horend publiek. Wanneer? Dovenweek: ma 24 september t/m za 29 september 2018. WereldDovenDag: zaterdag 29 september, van 10.00 tot 17.00 uur. Mute Sounds: zaterdag 29 september, vanaf 20.30 uur

Wil je weten hoe taal en schrift je kan verbinden met je Friese voorouders? Wie waren die voorouders eigenlijk? Waar woonden ze? Hoe leefden ze? Misschien vind je het lastig om zelf antwoorden te vinden op deze vragen. Op internet is veel te vinden, maar hoe en waar moet je beginnen? Een ‘historisch reisbureau’ helpt je op weg! Nu bij Tresoar, Boterhoek 1 Leeuwarden.

Explore the North gebruikt de binnenstad van Leeuwarden als prachtige omlijsting voor de beste schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs. Kunstenaars en artiesten van ver weg, van om de hoek, maar liever nog een combinatie van beide, komen naar Leeuwarden om hun kunsten te vertonen en nieuw werk te maken. Aan jou de taak om in dit spinnenweb van steegjes en literatuur, van kerkjes en muziek, het rechte pad te verlaten.  Donderdag 21 t/m zondag 24 november 2018.

Bron / meer informatie: Lân fan taal

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst