Help je huid de winter door!

In de koude herfst- en wintermaanden heeft je huid last van temperatuurwisselingen, gure lucht en de winterzon. In de zomer beschermen we ons tegen de zon, maar dat betekent niet dat we dat in de winter niet moeten doen. Ook dan schijnt de zon gewoon en dat kan in combinatie met de koude lucht beschadiging van de huid geven.

Tekst gaat onder afbeelding verder Help je huid de winter door!

Je huid kan droger aanvoelen, kan jeuken, schilferig zijn en er soms vlekkerig uit zien. De koude lucht in de winter schuurt langs je huid en kan de huidbarrière beschadigen. Dat komt doordat de luchtvochtigheid lager is en de talgproductie bij lagere temperaturen vermindert. Talg zorgt ervoor dat de huid vocht kan vasthouden en soepel blijft. Als de huid minder talg aanmaakt, kan het vocht sneller verdampen. Daardoor ontstaan droge handen, gesprongen lippen en een schrale huid.

Huidverzorging in de winter verschilt deels van de zomerverzorging. Hoewel je het hele jaar door SPF-bescherming nodig hebt, zal je huid in de winter ook meer vetten nodig hebben. De hoogwaardige producten van Comfort Zone, welke ook in de beauty salons van WestCord Hotels worden gebruikt, bieden een oplossing!

Do’s

  1. Reinig je huid goed met een milk of toner om vuil en onzuiverheden aan het einde van de dag te verwijderen. Gebruik bij voorkeur een milk, omdat deze wat voller is en beter geschikt voor elk huidtype, welke in de winter sowieso beschadigd en droger is.
  2. Gebruik een goede dagcrème, die niet alleen beschermt maar ook echt de huid ondersteunt. Comfort Zone heeft voor verschillende huidtypes bijpassende producten. Kies ervoor om over een dagcrème de Sublime Skin cream SPF 50 van Comfort Zone aan te brengen.
  3. Vergeet niet om een nachtcrème van de Renight-lijn van Comfort Zone te gebruiken. In de nacht neemt je huid veel beter ingrediënten op dan overdag.
  4. Verzorg je huid extra met een olie, welke een boost geeft aan je huid. Kan uitstekend aangebracht worden onder je dag- of nachtcrème. De Renight vitamine oil of de Remedy oil van Comfort Zone zijn hiervoor erg geschikte producten.
  5. Zorg er in de winter voor dat je een luchtbevochtiger in huis gebruikt om je huid een handje te helpen niet teveel te laten dehydreren.

Don’ts

  1. Wil je in de winter je lichaamshuid scrubben, doe dit dan bij voorkeur niet meer dan 1 keer per week. Hiervoor kun je een scrub van de Body Strategist-lijn gebruiken en daarna je huid verzorgen met de D-age Body cream of oil van dezelfde lijn. De gezichtshuid kan beter met behulp van een peeling ontdaan worden van de dode huidcellen.
  2. Warm water droogt je huid extra snel uit, dus neem in de winter liever geen hete douches of baden. Probeer eens wat vaker een lauwe tot koude douche, hij zal er zeker van opknappen.
  3. Vermijd producten die alcohol en parfum bevatten. De huid wordt daarmee heftiger gereinigd en droogt daardoor ook eerder uit. Gelukkig bevat de verzorgingslijn van Comfort Zone geen alcohol en parfum. Kies dan voor een zeer milde reiniging op oliebasis.
  4. Vermijd in de winter het dragen van strakke kleding. Dit veroorzaakt in de kou gemakkelijk schuren, waardoor je huid beschadigt en gaat schilferen.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst

Recente berichten in Beauty

Aanbevolen berichten

Tropenmuseum: Body Art

Tropenmuseum: Body Art

Na het succes van Body Art in 2015 keert de tentoonstelling wegens succes terug in het Tropenmuseum! Body Art is een tentoonstelling over …

Va va voom-outfits

Va va voom-outfits

De meest extravagante looks van artiesten? Yes, die zien we vaak tijdens het Met Gala! Ook dit jaar was het weer raak en zagen we de meest …