Tussen de markten thuis gekomen

Op 1 mei 2021 was het eindelijk zo ver. Na twee jaar, tien maanden, een week en vijf dagen bouwen zijn de deuren van The Market Hotel geopend! Onze nieuwste aanwinst glimt pal aan de Grote Markt van Groningen van trots. In een klein gezelschap opende wethouder Paul de Rook het hotel onder toeziend oog van Harry en Jennifer Westers. We zijn waanzinnig blij het eindresultaat aan iedereen te kunnen laten zien en eindelijk gasten te kunnen ontvangen.

Tekst gaat onder afbeelding verder Tussen de markten thuis gekomen

De huiskamer van het hotel waar alles samenkomt is Café Willem Albert. ’s Ochtends serveren we het ontbijt aan de Nieuwe Markt mét terras en vanaf het middaguur zit je op het terras aan de Grote Markt heerlijk in de zon, tot-ie ondergaat. We kunnen dan ook wel zeggen dat wij de beste plek aan de Grote Markt hebben. Ondertussen kun je genieten van de uitgebreide terraskaart van Café Willem Albert. Café Willem Albert serveert gerechten volgens de ‘nieuwe Nederlandse keuken’, Hollandse gerechten met een moderne twist. Op de snackkaart staat een knipoog naar de Nederlandse traditie ‘verjaardag in een kringetje’, een borrelplank met blokjes kaas, leverworst en augurk omwikkeld in boterhamworst. Binnen vind je een enorme bar, gezellige zitjes en banken waar je met grote gezelschappen kunt eten. In het restaurant vind je diverse kasten hoge kasten, elk gevuld met een eigen thema. Bijvoorbeeld de scheepvaart en oud-Hollandse spelletjes.

Bakkerij Westers
Met een eigen ingang aan de Grote Markt verwelkomt Bakkerij Westers zoetekauwen en mensen met lekkere trek. Dat er een bakkerij in The Market Hotel gevestigd is, is niet geheel toevallig. Harry Westers komt namelijk uit een echte bakkersfamilie. De bakkerij is dan ook een ode aan de originele bakkerij die al sinds de jaren vijftig op Vlieland staat. Het bakkerijteam bakt elke ochtend ambachtelijk brood af en staan urenlang in de bakkerijkeuken om de lekkerste gebakjes en taarten te bereiden. Waaronder natuurlijk de oer-Hollandse tompoes. Ook kun je in de bakkerij terecht voor biologisch schepijs in de verfrissendste smaken!

WellCome Wellness
Waar het op de begane grond een gezellige drukte van jewelste is, vind je op de keldervloer een oase van rust. In WellCome Wellness bieden een fitness, Turks stoombad, Finse sauna en twee behandelruimtes voor ultieme ontspanning. Niet alleen voor onze hotelgasten, maar ook gasten van buitenaf kunnen terecht voor een ontspanningsmassage of lichaamsbehandeling. Leuk: de twee behandelruimtes zijn samen te voegen voor een duobehandeling!

Vergaderen
Ook aan de zakelijke gast is gedacht. Op de tweede verdieping bevindt zich een ruime vergaderzaal van 80 m2 met een dubbelhoge verdieping. Daardoor voelt deze lekker ruimtelijk en is geschikt voor grotere groepen. Op de vierde verdieping bevinden zich twee geschakelde boardrooms van 55 m2 en 25 m2, ideaal voor vergaderingen en brainstormsessies. Onze vergaderzalen zijn toepasselijk vernoemd naar de grote pleinen van Groningen; Hereplein, Grote Markt en Nieuwe Markt.

Kamers
Of je nou geniet van een citytrip, alle kledingwinkels van binnen hebt gezien of een succesvolle dag zaken hebt gedaan in Groningen: elke dag moet eindigen in een heerlijk bed. Die hebben wij natuurlijk in huis en wel in al onze 123 hotelkamers. Vanaf je bed kijk je neer op de gezellige chaos van de stad. Fieters, groepjes vrienden en vriendinnen, toeristen, een verliefd paar, dit schouwspel kun je de hele dag blijven bekijken. Bang voor geluidsoverlast hoef je niet te zijn, de ramen en muren zijn namelijk driedubbel geïsoleerd. We hebben zes verschillende kamertypes, stuk voor stuk met alle faciliteiten voor een fantastisch verblijf!

Duurzaam jasje
Bij WestCord Hotels hebben we groene ambities. Daarom is het logisch dat je bij de bouw van een nieuw hotel nadenkt hoe je het zo duurzaam mogelijk kan maken. The Market Hotel heeft geen gasaansluiting, maar het is een all-electric hotel. En hoewel je straks kunt genieten van een hapje en drankje op het dakterras bestaat maar liefst de helft van het dak uit zonnepanelen! Ook zijn er elektrische pompen die energie uit de omgeving opvangen voor de verwarming en koeling van het pand. Ook loopt het personeel er tiptop bij in bedrijfskleding geproduceerd door reststoffen.

Met de toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt doet de gemeente een grote stap in de transformatie van de Grote Markt. Dat moet de vooroorlogse allure weer terugkrijgen. Vanaf eind 2021 verdwijnen de bussen van de Grote Markt, waardoor er meer ruimte ontstaan voor voetgangers, fietsers en groen. De gemeente wil hiermee een plek creëren waar het fijn is om te verblijven voor jong en oud en alles er tussenin. En daar kunnen wij alleen maar enthousiast van worden!

Bijzonder feitje: met de opening van The Market Hotel vestigen wij ons in de provincie waar de familie Westers haar oorsprong heeft. Extra bijzonder, de bakstenen voor gevel zijn gemaakt in Oude Pekela, de plek waar Harry het levenslicht zag

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst