GROENER WORDT HET NIET

HEB JE HET OVER GROEN, DAN MOET JE HET NATUURLIJK HEBBEN OVER HOTEL JAKARTA. EN DAN IN HET BIJZONDER OVER DE SUBTROPISCHE BINNENTUIN. IN 2022 VIERT HOTEL JAKARTA ALWEER HAAR VIERDE VERJAARDAG EN DAT IS TE ZIEN! IN DEZE VIER JAAR HEBBEN WE NIET STILGEZETEN, ZO OOK DE BOMEN EN PLANTEN IN DE TUIN NIET. SOMMIGE VAN DEZE PLANTEN HEBBEN HET NAMELIJK ZÓ ERG NAAR HUN ZIN DAT ZE VANAF DE 3E ETAGE TOT DE 5E ETAGE ZIJN GEGROEID, HOE GROEN IS DAT! BEKIJK HET VERSCHIL ZELF MAAR EENS. EN WIST JE DAT ONZE BINNENTUIN BOORDEVOL VERRASSINGEN ZIT?

Tekst gaat onder afbeelding verder GROENER WORDT HET NIET

Wist je dat?

  1. Onze tuin is in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam bedacht en aangelegd. Door de tuin vind je daarom ook verschillende bordjes met uitleg over de functies van deze planten.
  2. Wij vangen regenwater op in een basin. Hiermee geven wij onze planten water. Er gaat in het hotel wel zo’n 5m³ per week doorheen voor onze planten.
  3. Er groeien échte bananen in onze tuin. Helaas zijn ze niet eetbaar doordat ze in een ander klimaat groeien. Wanneer deze bananenboom afsterft, komt er vanzelf een nieuwe babybananenboom naast, dit is de werking van de natuur.
  4. De oude bananenbladeren (pisang blad) worden weleens meegegeven aan onze collega’s. Je kunt de bladeren niet eten, maar ze kunnen wel gebruikt worden om mee te koken. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als verpakking om eten in te stomen, bakken of te grillen. Lekker én duurzaam dus!
  5. Er zijn al verschillende huwelijksaanzoeken geweest in onze tuin. Het is dé geschikte en serene plek om op één knie te gaan – mannen, lezen jullie mee?
  6. Niet alleen onze dakramen zorgen voor frisse lucht in het atrium, ook onze planten vinden een beetje wind wel fijn. Daarnaast zet de wind de bladeren in beweging waardoor de stammen sterker worden.
  7. De subtropische binnentuin van Hotel Jakarta Amsterdam is het einde van een reeks binnentuinen op het Java-eiland; van oost naar west heeft de stedelijke architect openbare binnentuinen gecreëerd, die allen vernoemd zijn naar groenplaatsen op het Indonesische eiland Java.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst