HOE BLAUW OOK GROEN KAN ZIJN

WELLICHT BEN JE ZE AL EENS TEGENGEKOMEN IN ONZE HOTELS: DE DELFTS BLAUWE WESTCORD FLESJES GEVULD MET NEDERLANDS BRONWATER. MOOI ZIJN ZE HÉ? MAAR WIST JE DAT JE MET HET GEBRUIK VAN ZO’N FLESJE OOK EEN HEEL MOOI DOEL ONDERSTEUNT? NIET ALLEEN STIMULEREN WE HIERMEE HET HERGEBRUIK VAN FLESJES, OOK ZIJN DEZE GEMAAKT IN SAMENWERKING MET DE MADE BLUE FOUNDATION. ELKE FLES VAN 500 ML ZORGT VOOR 50 LITER SCHOON DRINKWATER IN ONTWIKKELINGSLANDEN.

Tekst gaat onder afbeelding verder HOE BLAUW OOK GROEN KAN ZIJN

De Made Blue Foundation is een ondernemende stichting dat is opgericht in 2014. Vanaf dat moment hebben ze al meer dan 10 miljard liter schoon drinkwater gerealiseerd met meer dan vierhonderd ambassadeurs. Deze stichting werkt aan verschillende projecten waaronder het project Een liter voor een liter. Bij deze actie kun je de waterbesparing of juist het waterverbruik van je product, dienst of organisatie omzetten in evenveel liters schoon drinkwater. Deze actie gaat hand in hand met groothandel BUNZL die heeft geholpen bij de ontwikkeling van dit duurzame flesje.

Zo’n 700 miljoen mensen in de wereld kampen nog elke dag met het probleem dat mensen kilometers moeten lopen naar schoon drinkwater. Het kan dan zijn dat ze iedere dag een tocht van 6 kilometer moeten lopen voor 20 liter water. Soms komt het ook voor dat na deze barre tocht het water op is. Met lege handen lopen je dan dus weer naar huis. Dit vereist tijd en energie. Deze tijd en energie steek je liever in het naar school gaan, het verzorgen van een gezin of het werken om inkomen te genereren. De Made Blue Foundation wilde hier graag iets aan doen.

WHAT WE DO
De Foundation is begonnen om op grote dieptes te boren naar water. Vervolgens werden er pijpleidingen getrokken naar verschillende dorpen, klinieken en scholen. Dit alles door onder andere de actie Een liter voor een liter. Hoe deze actie werkt? Dat leggen we je uit!

Elke hervulbare waterfles geeft zijn inhoud honderd keer terug als schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Wat betekent dat een fles van 500 ml ongeveer vijftig liter drinkwater oplevert. Op deze manier maken we blauw dus groen. Bij het eerste gebruik van de fles drinkt er dus iemand met je mee. De eerste batch hervulbare flesjes in onze hotels hebben gezorgd voor 3.7 miljoen liter schoon drinkwater. Met 3.7 miljoen liter schoon drinkwater worden er vijftig mensen (een kleine gemeenschap) voor tien jaar lang voorzien van water. Op deze manier blijft er dus genoeg tijd over om te zorgen voor het gezin of om lekker naar school te gaan, zoals het hoort!

Een flesje met een enorme impact dus, in positieve zin! WestCord Hotels hoopt deze samenwerking nog jaren voort te zetten om zo ieder individu te voorzien van schoon drinkwater en hygiëne. Nieuwsgierig geworden naar deze flesjes? Vraag gerust een van onze collega’s en draag ook bij aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

‘We zijn supertrots en dankbaar op de samenwerking, samen maken we de wereld mooier.’ – Machiel van Dooren, mede-eigenaar Made Blue Foundation

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst