Groen, groener, groenst!

Nijmegen European Green Capital 2018

Tekst gaat onder afbeelding verder Groen, groener, groenst!

Je hebt vast al eens voorbij zien komen dat Leeuwarden zich dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen, aankomend weekend zal dit feit in het hoge noorden worden afgetrapt. Wat misschien minder mensen weten, is dat in het zuiden van het land ook een belangrijk jaar is aangebroken: Nijmegen is in 2018 European Green Capital!

Nijmegen is de eerste Nederlandse stad die deze eretitel mag dragen. Onder andere Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen gingen hen voor. “We hebben de award verdiend door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming. En met ‘we’ bedoelen we de hele stad en haar omgeving. Jong en oud, in grote en kleine initiatieven.”

De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad die vooroploopt in duurzaamheid en zo fungeert als inspiratiebron voor andere steden. De winnaar mag zich een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa noemen.

Programma

De groene stad wil in dit bijzondere jaar aan Nederland en Europa laten zien hoe zij investeren in voedsel, gezondheid en een groene leefomgeving – en evengoed in duurzame business en technische innovaties. “Tijdens Nijmegen European Green Capital 2018 richten we ons op vijf kernthema’s: samen gezond en groen, blij met zon en wind, leven met water, alles is van waarde en duurzaam op weg. Elk thema heeft zijn eigen ‘routekaart’ en ‘points of interest’. Op deze stadskaarten kun je in één oogopslag zien wat rondom een thema gebeurt.”, laat de organisatie weten op hun website.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst