Liedjesfabriek

Nederland telt vele weldoeners. Er zijn namelijk veel mensen en dieren die het niet altijd even makkelijk hebben. Gelukkig zijn er mensen die zich bekommeren om andermans lijden. Daarom staan we in elke ‘HARRY!’ stil bij een mooi initiatief. Tijd om een goed doel in het zonnetje te zetten!

Tekst gaat onder afbeelding verder Liedjesfabriek

2008, in een Nijmeegse kroeg. Leon Winters en Patrick Spierts krijgen het idee om zieke kinderen blij te maken met muziek. De Liedjesfabriek is geboren! Beiden zijn zelf amateurmuzikant en merkten wat muziek met kinderen doet; ze kunnen hun emoties uiten, het is een fijne afleiding en biedt plezier zodat ziekzijn even op de achtergrond verdwijnt.

Inmiddels bezoekt de Liedjesfabriek alle kinderziekenhuizen en Villa Pardoes, mét een mobiele studio genaamd de Liedjesmachine. Hiermee zoeken ze kinderen op, aan hun bed. Samen gaan ze een lied schrijven en opnemen, mét videoclip. De kinderen krijgen een podium om hun verhaal te vertellen, krijgen de nodige afleiding en ze hebben een tastbare herinnering waar ze trots op kunnen zijn. En wie weet schuilt er wel een nieuwe Marco Borsato of Anouk in de kinderen!

Naast de ziekenhuisbezoeken rijden ze ook rond met een eigen Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten en instrumenten. Hiermee kunnen zij langdurig zieke kinderen die thuis verzorgd worden, ook laten genieten van het plezier dat de Liedjesfabriek brengt. Met deze camper kunnen ze ook naar een locatie rijden die voor de kinderen belangrijk is.

In 2018 heeft de Liedjesfabriek zelfs de Paul van Vliet Award gewonnen. Dit initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderen. Ze wonnen tienduizend euro waarmee ze muzikanten, instrumenten en opnameapparatuur kunnen bekostigen om zo nog meer zieke kinderen voor even hun zorgen kunnen laten vergeten.

Bij de Liedjesfabriek werken gedreven en ervaren Liedjesmuzikanten die er alles aan doen om kinderen een unieke muziekbeleving te bezorgen! Tijdens een bezoek staan ze volledig in dienst van het kind. Als eerste praten ze over soorten liedjes en onderwerpen, dat kan van alles zijn. Daarna wordt de muziekstijl gekozen; hiphop, pop, rock of een ballad, alles kan. Daarna schrijven de kinderen hun eigen teksten en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een heuse videoclip. Maar wat nou als een kind geen liedje wil zingen? Geen probleem. Ze kunnen ook meespelen met een bestaand nummer of ze kunnen zelf aan de slag gaan met componeren. Ook hiervoor bieden de Liedjesmuzikanten de faciliteiten.

Bekijk de mooie videoclips van de Liedjesfabriek op www.liedjesfabriek.nl

Fotografie: Marijn Fidder

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst