Interview: Ruben Fernhout

‘Ik was meteen onder de indruk van Hotel Jakarta’

Ruben Fernhout is founder van zijn kledingmerk Masa Cinta en producer en lid van The Partysquad. Toen hij een locatie zocht voor de launch van zijn merk, wist hij dat het op geen andere plek dan Hotel Jakarta zou moeten plaatsvinden! Ruben was meteen fan van het hotel, al vanaf het moment dat hij er voor het eerst binnenliep.

Tekst gaat onder afbeelding verder Interview: Ruben Fernhout

‘Het was tijdens festival ROEF dat ik naar Hotel Jakarta kwam op uitnodiging van een kennis die daar een nieuw drankje lanceerde. Ik was meteen onder de indruk van het hotel. De prachtige botanische tuin door de samenwerking met Hortus Botanicus, de manier waarop de planten zorgen voor climate control en de stukken van het Tropenmuseum: allemaal super. Mijn moeder is geboren in Jakarta toen het nog Batavia heette. Ze kwam op zesjarige leeftijd met de boot naar Nederland. In Hotel Jakarta staan kisten die mensen kregen om hun eigendommen vanuit Indonesië naar Nederland te vervoeren. Deze kisten zijn geschonken door mensen die dezelfde reis hebben afgelegd als mijn moeder en zijn aangekomen op de plek waar het hotel staat. Ik vind dat heel mooi. Op het moment dat ik voor het eerst in het hotel kwam, stond ik op het punt een kledingmerk – Masa Cinta – te lanceren.

Dit kledingmerk zou gaan bestaan uit allerlei items vervaardigd met gebruik van de Indonesische batikstof. Een project dat voortkwam uit een gevoel van bezig te willen zijn met mijn roots. Omdat ik merkte dat meer mensen dat gevoel delen ontstond het idee om door middel van de batikkleding, in een modern jasje, mensen de gelegenheid te geven een identiteit uit te dragen. Ik wist meteen dat ik, wanneer ik een presentatie zou doen rondom de kleding, dat wilde doen in Hotel Jakarta. Het kon echt op geen andere plek zijn dan daar! En zo geschiedde. Het leuke team van het hotel dacht met me mee en op zaterdag 20 juli was daar dan de lancering. Extra leuk was het dat er vlak voor het event door het Tropenmuseum nieuwe items werden geplaatst in de ruimte van de feestelijkheden. De tentoongestelde items kwamen toevalligerwijs allemaal uit Yogya en dat is juist één van de “main” steden van de batik. Daarnaast had de vice-ambassadeur van Indonesië (bapak Fikry Cassidy) lucht gekregen van hetgeen ik mee bezig was. Hij snapte de gedachte erachter en vond het zo mooi dat hij met zijn vrouw en gevolg aanwezig was en zelfs een toespraak hield. Zelf ben ik voor mijn werk als zelfstandig ondernemer vaak op zoek naar een leuke plek om met zakenrelaties af te spreken. Sinds ik weet van Hotel Jakarta is dat eigenlijk de eerste plek die ik steeds voorstel. Nou ben ik misschien ietwat extra beïnvloed door mijn band met Indonesië, maar zeg nou eerlijk; wie houdt er niet van de heerlijke Indonesische snacks en gerechten? Het is er allemaal te krijgen en daarnaast is de locatie supercentraal en kijk je er je ogen uit.

Nu ik al deze mooie punten benoem besef ik dat ik eigenlijk een soort “poster boy” van het hotel zou kunnen zijn, haha! Het ding is, alles wat ik zeg is oprecht en gemeend. Een hotel dat op dusdanig mooie wijze is neergezet en waarbij ook nog zorgvuldig nagedacht is over de toekomst en sustainability vind ik gewoon prachtig. Nu ik vader ben van een driejarige zoon zijn dit zaken waar ik veel waarde aan hecht. Ik maak zelf deel uit van de formatie The Partysquad en momenteel zijn we samen met Hotel Jakarta alweer aan het kijken naar meer leuke dingen die we samen kunnen neerzetten. Kleine feestjes of grote presentaties: ik zie alles voor me op deze locatie!’

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst