Interview: Pauline Weuring

'Iedereen, écht iedereen, kan mijn recepten maken.'

Als vierjarig meisje vond Pauline Weuring alles al lekker en die liefde werd kostelijk gevoed - zeker wanneer ze bij haar oma logeerde en taarten en koekjes ging bakken. Nu bereikt ze miljoenen lezers via haar blog 'Uit Pauline's keuken' en heeft ze drie kookboeken uitgebracht. Let's talk about food!

Tekst gaat onder afbeelding verder Interview: Pauline Weuring

Wanneer ben je van koken je werk gaan maken?

‘In tegenstelling tot veel andere bloggers, is dat nooit bewust gegaan. Ik werkte op de P&O afdeling van het UMCG in Groningen en in mijn vrije uren stond ik altijd in de keuken, totdat mijn zusje zei: “Jij houdt zoveel van koken en eten, waarom begin je niet met een blog?” Ik heb toen in een pure opwelling “Uit Pauline’s Keuken” aangemaakt; daar heb ik nog geen vijf minuten over na
moeten denken. Dat is nu ruim zes jaar geleden and we’re still going strong.’

Iedereen, écht iedereen, kan mijn recepten maken.

Je doet je blog nu samen met je zus.

‘Zij is er in 2015 bijgekomen en dat geeft mij de kans uit te breiden. Annika richt zich namelijk vooral op de fotografie en de foodstyling en ik kook en bedenk alle recepten. Afspraken doen we samen – we vullen elkaar heel goed aan.’

Waaraan kunnen we jou gerechten herkennen? Wat is typisch Pauline?

‘Het is basic en snel, maar niet standaard. Iedereen, écht iedereen, kan mijn recepten maken. Er zit altijd een creatieve twist aan, maar het is niet ingewikkeld, dus je hoeft niet uren in de keuken te staan of stad en land af te zoeken naar dat ene ingrediënt. Ik heb bijvoorbeeld een jaar of vier geleden vanuit Londen chipotle meegenomen, dat is een gerookte jalapeño peper. Dat was hier nog nergens verkrijgbaar dus dan ga ik er ook nog niks mee maken, maar inmiddels is het in Nederland overal verkrijgbaar. Ja, dan kan ik losgaan met al mijn ideetjes!’

Hoe ontstaan je recepten? 

‘Ik zit altijd vol ideeën. In mijn telefoon maak ik een lijstje met alles wat ik nog een keer wil maken en smaakcombinaties die ik ergens ben tegengekomen. Vorig jaar ben ik naar Australië, New York, Stockholm en Italië geweest en die invloeden verwerk ik in mijn recepten. O en ik heb nogal een rare tic: menukaarten van restaurants online bekijken. Als mijn vriend en ik ergens gaan eten, ken ik de kaart al uit mijn hoofd.’

Is er een foodtrend waar je absoluut geen fan van bent?

‘De superfoods, maar die zijn inmiddels weer passé. Op mijn blog deel ik dan wel vragen als: “Is tarwegras echt zo vies en krijg je er echt zoveel meer energie van?” Ik probeer het dan uit, want ik vind dat ik hierover ook mijn lezers moet informeren. Maar uiteindelijk haal liever mijn vitamines en mineralen uit fruit en groentes.’

Welk gerecht is favoriet bij je vriend? 

‘De zalm met dukkah uit mijn nieuwste boek “Feel Good Food”. Dat is weer typisch zo’n voorbeeld van iets wat basic en snel maar niet standaard is. Die hele zalm is binnen twintig minuten bereid en met de dukkah geef je het gerecht een verrassende twist. Of eggs benedict, die doen het ook altijd heel goed!’

En wat is je persoonlijke favoriet uit je nieuwste boek?

‘Er staat zoveel in wat ik heel lekker vind, haha! Bijvoorbeeld de plaattaart met gekleurde bietjes, die ziet er ook heel feestelijk uit. Het is gemaakt met filodeeg, dat is lekker licht en heel makkelijk om te maken. En mijn zus Annika is groot fan van de falafel van doperwten, met een muntsausje en pitabroodjes.’

‘Ik zit altijd vol ideeën. In mijn telefoon maak ik een lijstje met alles wat is nog een keer wil maken en smaakcombinaties die ik ergens ben tegengekomen.’

Voor wie zou je nog heel graag een gerecht willen maken?

‘Ik zou heel graag een keer met Donna Hay in de keuken staan. Al jarenlang ben ik fan van haar werk. Ik heb haar zelfs al twee keer ontmoet voor een interview en ben heel benieuwd hoe haar kantoor en huis eruit zien. We hebben een beetje dezelfde stijl; afgelopen oktober kwam mijn boek “Feel Good Food” uit en tegelijkertijd lanceerde zij haar boek “Life in Balance”, waarin ik overeenkomsten zag. Die zalm met dukkah had zij bijvoorbeeld ook in haar boek staan!’

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst