Slapen in een bijzonder stukje Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam nu te boeken...

Tekst gaat onder afbeelding verder Slapen in een bijzonder stukje Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland kent Amsterdam natuurlijk ontelbaar bijzondere plekken. Het Java-eiland is er ongetwijfeld eentje van, dat ligt in het IJ op één van de vijf oude havenpieren die samen het Oostelijk Havengebied vormen. De westpunt van het eiland wordt Kop Java-eiland genoemd en is onderverdeeld in De Driehoek en De Strook. De herontwikkeling van Kop Java-eiland is in 2012 begonnen met de planvorming. In 2014 won WestCord Hotel de tender voor het bouwen van Hotel Jakarta Amsterdam. Hiermee is in 2016 gestart, nu is het einde van de bouw in zicht!

Hotel Jakarta Amsterdam

31 mei openen de deuren van ons nieuwste én energieneutraal gebouwde hotel op de Kop van het Java-eiland.Vanaf nu is het mogelijk om een kamer te boeken! Slaap jij binnenkort als één van de eersten in het groenste hotel van Nederland? Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe 4-sterren kamers en adembenemende suites met Oosterse invloeden en een uitzicht over het IJ, Centraal Station en de stad Amsterdam. In het centrale atrium wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Zij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van bomen, tien meter hoge palmen en planten uit Azië. De eerste bomen worden binnenkort naar binnen gebracht…

Waar het begon…

Voor het begin van de aanleg in het IJ moeten we terug naar het eind van de 19e eeuw. Oorspronkelijk was het Java-eiland een golfbreker voor de Oostelijke Handelskade, net als het oostelijker gelegen KNSM-eiland. Later werd het uitgebreid met de IJkade. Op deze manier ontstond een haventerrein, hier vestigde zich onder meer de Stoomvaart Maatschappij Nederland die lijndiensten op Nederlands-Indië uitvoerde.

Precies op de plek die zo bol staat van historie, kun je binnenkort slapen! Boek nu je verblijf bij Hotel Jakarta Amsterdam!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst