De Noord-Zuidlijn rijdt!

In een kwartiertje van Noord naar Zuid

Tekst gaat onder afbeelding verder De Noord-Zuidlijn rijdt!

Het heeft even geduurd, maar de Noord-Zuidlijn in Amsterdam rijdt! Na 15 jaar bouwen kunnen reizigers sinds zondag in een kwartier van Amsterdam-Noord naar Zuid (of andersom). Zaterdag is de lijn feestelijk geopend door de kersverse Burgemeester Femke Halsema: “Een beetje meer zuurstof voor alle Amsterdammers”, doelend op de 121.000 reizigers die nu dagelijks ondergronds gaan reizen met de nieuwe metroverbinding. Verder zei Halsema dat de Noord-Zuidlijn mensen bij elkaar brengt: “De nieuwe lijn biedt kansen maar heeft ook veel gevraagd van de stad en de Amsterdammers.”

Gemakkelijk in hartje Amsterdam

De complete Noord-Zuidlijn heeft een lengte van 9,7 kilometer, de totale rit duurt 16 minuten. Om de zes minuten komt er op de stations een metro. Het traject bestaat uit acht haltes, waaronder ook Rokin en de Pijp. Zo ben je voortaan gemakkelijk vanaf Noord of Zuid in hartje Amsterdam!

Gratis ritje

Net voordat de dienstregeling zondag inging, mochten belangstellenden zaterdag na de feestelijke opening al een gratis ritje maken. De opening en eerste ritten leverden natuurlijk mooie plaatjes op, die op de fotopagina van de Noord-Zuidlijn zijn te bewonderen.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst