WestCord Hotel Noordsee

Door de jaren heen...

Waar nu WestCord Hotel Noordsee staat, stond in het verleden ook een hotel. In de jaren zeventig ziet het pand er heel anders uit en heeft het ook een net andere naam: Hotel Noordzee...

Tekst gaat onder afbeelding verder WestCord Hotel Noordsee

Maar wat ook speelt in die tijd, is dat het eiland grond verliest. De zee blijft namelijk voortdurend land eisen. Zo hebben al verschillende hotels hun deuren moeten sluiten, omdat het water het zand eronder wegspoelt. De heer Dijkstra, van Dorpsbelangen, zegt in 1977: ‘Als het bestaande grondgebied aan de zee wordt prijsgegeven, dan moeten we automatisch een claim leggen op een ander – natuurwetenschappelijk veel waardevoller – gebied.’ Maar dat stuit op moeilijkheden en dan dreigt Ameland haar toeristen niet meer kwijt te kunnen. Hotel Noordzee – en dus het latere Hotel Noordsee – staat gelukkig meer landinwaarts, op een veiligere plek. Ook zijn de dijken anno nu beter bewaakt.

1998-2002

Hotel Noordsee kent aanvankelijk een moeilijke start. Vanwege financiële problemen wordt de bouw vlak voor afronding stopgezet en zo blijft het hotel leegstaan – totdat WestCord het in 2002 overneemt. Hoewel de afbouw en inrichting al grotendeels bepaald zijn, wordt toch besloten elke kamer te voorzien van een balkon, wat vrij uniek is. Op 25 april is het hotel geopend onder toeziend oog van Neptunus –nog onder de vlag van Golden Tulip.

2009

Op 1 april verlaat WestCord Hotels de Golden Tulip groep en gaat het op eigen benen verder. De op dat moment zeven hotels krijgen een rebranding en zo gaat Resort Noordsee verder onder de naam WestCord Hotel Noordsee. Vanaf dan mag het samen met de collegahotels op Vlieland en Terschelling de trots van WestCord op de eilanden hooghouden.

2009-2014

In deze jaren wordt het Waddenzeegebied toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied, dat een grote natuurwaarde heeft, omvat ruim 12.000 km² – en daarbij wordt ook het overgangsgebied naar de Noordzee (zo’n 4.000 km²) meegerekend. Samen met de groeiende economie zorgt deze erkenning ervoor dat er meer toeristen naar Ameland komen, met name vanuit Nederland en Duitsland.

2017

Vanaf begin 2017 is het hotel op een aantal vlakken grondig gerenoveerd. Zo zijn 54 kamers volledig opnieuw ingericht en de badkamers helemaal verbouwd. Ook krijgen het zwembad, de lobby, het restaurant, de terrassen, de gangen en de tuin een opfrisbeurt. En er staan nog veel meer mooie projecten op stapel! Daarnaast heeft Hotel Noordsee in 2017 de gouden status bij Green Key gehaald.

2018

Op 13 februari van dit jaar is de chef-kok van Hotel Noordsee, Taco Boersma, gekroond tot beste chef van Ameland. In een afvalrace, die start met de twaalf beste chefs van het eiland, mag onze chef zich na een aantal voorrondes en een zinderende finale de beste van Ameland noemen. Iedereen is van harte welkom om één van zijn heerlijke creaties te komen proeven – of natuurlijk allemaal!

20..

Op het terrein van het naastgelegen, inmiddels gesloten subtropisch zwemparadijs wil WestCord een wellnessresort met lodges gaan bouwen. De omgeving en de kwaliteit van het grondwater lenen zich namelijk uitstekend om er een oase van rust en ontspanning te creëren. De combinatie van natuur, zon, rust, wellness en het gastvrije familiegevoel van WestCord, moet deze plek tot de ideale bestemming maken voor een ultiem ontspannen tripje naar de Wadden!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst