Echt beleven: Afsluitdijk Wadden Center

maakt de Afsluitdijk tot een ware bezienswaardigheid

Tekst gaat onder afbeelding verder Echt beleven: Afsluitdijk Wadden Center Foto: Afsluitdijk Wadden Center

Bij Kornwerderzand staat sinds kort het Afsluitdijk Wadden Center. Hier beleef je vanaf 24 maart aanstaande het verhaal van het UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, de Vismigratierivier, de vernieuwde, toekomstbestendige Afsluitdijk en het IJsselmeer. Het Afsluitdijk Wadden Center is zoveel meer dan een informatiecentrum: het is een totaalbeleving met daarin onderdelen die Kornwerderzand en de Afsluitdijk tot een bezienswaardigheid maken.

Waarom een Wadden Center?

Wist je dat de Afsluitdijk is een enorme rijke bron van verhalen is? In de toekomst zal daar alleen nog maar meer bijkomen. In het Afsluitdijk Wadden Center ontdek je deze verhalen. “Hier hopen we u kennis, ideeën en inspiratie te laten opdoen om van uw bezoek aan de Afsluitdijk een ware belevenis te maken. Wist u dat nu al jaarlijks zo’n 300.000 mensen de Afsluitdijk bezoeken? Hiervan komt meer dan een kwart uit het buitenland. We verwachten dat wanneer er meer te beleven is op de Afsluitdijk de bezoekersaantallen alleen maar verder gaan toenemen.”, aldus de organisatie.

Expositie

In het Afsluitdijk Wadden Center bevindt zich onder andere een interactieve beleefexpositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Wil je met droge voeten het wad ervaren? Ontdek het in de expositie.

Lees meer op de website van het Afsluitdijk Wadden Center!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst