The Tallships Races: nautisch festijn

Imposant spektakel in Harlingen

Tekst gaat onder afbeelding verder The Tallships Races: nautisch festijn

Vanaf 3 augustus ontvangt Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste tall ships! Geniet van deze imposante schepen, of vaar zelfs mee: een echte belevenis. Naast de tallships staat Harlingen tot en met 6 augustus ook bol van muziek, theater, cultuur en live acts. The Tallships Races. Voor het publiek – er worden weer rond de 300.000 bezoekers verwacht – betekent dat een indrukwekkend schouwspel.

Race

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten. Het is de enige zeehaven van Friesland en daarom de uitgelezen plek voor dit grootse nautische festijn.

Meevaren?

Tegen het einde van dit nautische evenement zwaait het publiek de reusachtige Tall Ships en honderden andere bootjes uit tijdens de indrukwekkende Sail Out Parade. Tegen betaling kun je zelfs mee het water op! Tijdens deze tocht vaar je richting de rede van Terschelling alwaar je samen met de Tall Ships, traditionele zeilschepen en honderden bootjes een parade vormt. Het belooft een spectaculair gezicht te worden.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van The Tall Ships Races!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst