De WestCord-sportkalender

Het wordt een mooie sportzomer. Zelf ook je beste beentje voorzetten? Doe dan mee aan een sportevenement in Nederland! Zie hier de leukste events op een rij. Doe jij mee?

Tekst gaat onder afbeelding verder De WestCord-sportkalender

(Misschien wel) De mooiste marathon van Nederland!
We moeten nog even geduld hebben, maar in het weekend van 4 en 5 april 2020 staat alweer de veertigste editie van de NN Marathon Rotterdam op het programma. Zowel de absolute wereldtop als duizenden lopers uit binnen- en buitenland ervaren ieder jaar weer een bijzondere finish op de beroemde Coolsingel. Maar misschien wel het allermooiste aan Marathon Rotterdam? Meer 950.000 toeschouwers langs het parcours! In welk gezelschap je de mooiste marathon van Nederland ook loopt, voor iedereen is er wel een gepaste klasse. Van Kids Run tot Business Run en van 1 kilometer tot de volle 42 kilometer. nnmarathonrotterdam.nl
> Marathon Rotterdam, zaterdag 4 en zondag 5 april 2020
www.nnmarathonrotterdam.nl

Door de Amsterdamse grachten voor het goede doel
Zwemmen door de grachten van onze hoofdstad voor het goede doel; 8 september barst de even inspirerende als confronterende Amsterdam City Swim weer los. Bijna drieduizend zwemmers halen zoveel mogelijk geld op, zodat het lopende onderzoek naar ALS door kan blijven gaan. Voor de dodelijke spierziekte is tot op de dag van vandaag nog geen medicijn gevonden. Precies dat motiveert Nico Evers, General Manager van Hotel Jakarta Amsterdam, om vorig jaar alweer voor de vijfde maal op rij het water in te gaan. Het geld is zo vreselijk hard nodig! Grote kans dat Nico dit jaar wederom de Amsterdamse grachten in zal gaan.
> Amsterdam City Swim, 8 september 2019
www.amsterdamcityswim.nl

Krachtpatsen op de Waddenzee
Dat noemen we nog eens varen op ellenboogstoom; de Harlingen-Terschelling Roeirace. Vrijdag 31 mei 2019 barst dit spektakel weer los vanuit de haven van Harlingen, waarna zo’n 140 roeisloepen de oversteek naar Terschelling maken.
> HT-Roeirace, 31 mei 2019
www.sloeproeien.nl

Op en top Friese trots [credit] Fotografie ThomasVaer.frl-Tom Coehoorn
Ieder jaar weer houden de even prachtige als stoere Skûtsjes Friesland in hun ban. Het SKS Kampioenschap 2019 zal worden gehouden van zaterdag 27 juli tot en met vrijdag 9 augustus op de Friese meren. Vroeger werden de skûtsjes gebruikt om goederen als aardappelen, turf en mest te vervoeren en bij de boerderijen te brengen. De lange en platte bodems van deze schepen waren noodzakelijk om door de ondiepe vaarten te kunnen bewegen. Vandaag de dag kun je dus genieten van Skûtsjes die de strijd met elkaar aangaan. Het bewonderen waard van zowel het water als de kade!
> Kampioenschap Skûtsjesilen, 27 juli t/m vrijdag 9 augustus 2019
www.skutsjesilen.nl

Sporten in een uniek stukje Nederland
Hardlopen + De Hoge Veluwe = gegarandeerd een topdag! De Hoge Veluwe Loop is afgelopen jaren uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor jong en oud. Zondag 6 oktober is het alweer tijd voor de vijftiende editie, een echte aanrader voor de sportieveling die gek is op prachtige natuur! Vanaf het Dienstgebouw van Nationaal Park de Hoge Veluwe in Hoenderloo, start de loop waarbij je kunt kiezen voor de perfecte afstand. Ga je voor vijf kilometer of durf je de halve marathon aan? Een prachtige omgeving is altijd inclusief!
> De Hoge Veluwe Loop, zondag 6 oktober 2019
www.hogeveluwe.nl

De beer is los!
Als wij zeggen; een van de mooiste maar zeker ook zwaarste marathons van Nederland, zeg jij; ‘Waar kan ik me opgeven?’ Natuurlijk hebben we het over de Berenloop op Terschelling, een hardloopspektakel voor de echte bikkels. Trotseer het ongerepte Terschellingse landschap, van het mulle zand tot middenin de bossen. Vrijwel iedereen op Terschelling is betrokken bij de Berenloop: als deelnemer, als vrijwilliger of als toeschouwer, en dat merk je! Zaterdag 2 november staat Kleintje Berenloop (5 en 10 kilometer) op het programma, zondag is het tijd voor de hele marathon.
> Berenloop Terschelling, 2 en 3 november 2019
www.berenloopterschelling.nl

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst