Rotterdam Centraal Station is vijfde beste station ter wereld

Tekst gaat onder afbeelding verder Het Centraal Station is het kloppend hart van de stad 2014_Centraal_Station_voorzijde_CD

Het Rotterdamse Centraal Station is door ingenieursbureau Arcadis vergeleken met 27 andere prominente treinstations over de hele wereld en als vijfde uit het onderzoek gekomen. Het bureau keek onder meer naar hoe makkelijk het is om in de stations over te stappen, welke faciliteiten er zijn en wat het station bijdraagt aan de ontwikkeling van de stad.

Rotterdam is trots

Alleen de stations in New York Grand Central, Washington Union Station, Hong Kong HKU Station en Gare du Nord zijn nog beter dan Rotterdam. Rotterdam zal deze vier stations ook niet snel voorbij kunnen streven omdat deze stations dagelijks veel meer reizigers tellen, dus daarom is het extra bijzonder voor Rotterdam. In 2014 is het nieuwe station geopend door koning Willem-Alexander en scoorde in dit onderzoek vooral goed op overstapmogelijkheden. Hierop behaalde het Rotterdamse station zelfs de eerste plek. Verder past het station ook goed in de omgeving, het is het kloppend hart in het centrum. Rotterdam is dus erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf vandaag zoef je zelfs met de Eurostar ook gemakkelijk van Rotterdam naar hartje Londen in circa 3 uur.

Op het gebied van economische ontwikkeling scoort Rotterdam minder goed dan de andere stations. Deze profiteren namelijk veel meer in de directe omgeving op het gebied van werkgelegenheid en hogere huizenprijzen. Hier kan Rotterdam zeker nog in verbeteren waardoor het mogelijk is dat er in de toekomst ook meer reizigers het station zullen passeren.

Bronnen: AD.nl

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst