Preview: Story of pioneers

25 jaar Hotel New York!

Tekst gaat onder afbeelding verder Preview: Story of pioneers

Op 5 mei 2018 is het precies 25 jaar geleden dat Hotel New York officieel geopend werd. Het pand met een rijke geschiedenis als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Aanleiding voor Museum Rotterdam om op een bijzondere wijze een ode te brengen aan dit markante hotel. De tentoonstelling: Hotel New York, story of pioneers, opent op 4 mei en vertelt het indrukwekkende verhaal van een stadsicoon.

In Museum Rotterdam ga je vanaf vrijdag aan boord van de Holland Amerika Lijn om de indrukwekkende overtocht naar New York te maken. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een bijzondere cruise en tijdreis door negen uniek vormgegeven kamers: van het verhaal van de eerste pioniers; de landverhuizers, van de HAL, de cruiseschepen, de Kop van Zuid tot de hotelpioniers.

25 jaar Hotel New York betekent een schatkamer gevuld met verhalen, foto’s, films en bijzondere items. Met elkaar vertellen ze het bijzondere verhaal van het beroemde hotel, op een unieke locatie aan de Maas in Rotterdam. Want behalve een hotel en een restaurant is het voor veel mensen een plek om thuis te komen, te genieten van het prachtige uitzicht en een plek waar de kleine en grote dingen des levens worden gevierd.

Bekijk hieronder alvast een preview van de expositie ‘Hotel New York, Story of pioneers’. Vanaf 4 mei te bezoeken in Museum Rotterdam!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst