Italiaanse broccoli stamppot

Winterklassieker met een verrassende twist!

Tekst gaat onder afbeelding verder Italiaanse broccoli stamppot

Laat je verrassen door deze heerlijke stamppot! Recept voor 4 personen.

Recept details

  • Hoeveelheid: 4 porties
  • Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1¼ kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram broccoli
  • 200 milliliter melk
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 200 gram kerstomaten in vieren
  • 150 gram rauwe ham, in brede repen

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Verwarm de melk, maar laat niet koken.

  2. 2

    Pureer de aardappelen met een stamper of pureeknijper. Stamp de broccoli er grof door. Meng de pesto en zoveel warme melk door de stamppot dat deze smeuïg is.

  3. 3

    Schep de tomaat erdoor en breng de stamppot op smaak met een snufje zout en flink peper. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de repen ham.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst