Wat een flesje water kan doen…

WestCord Hotels steunt Fishing for litter

Tekst gaat onder afbeelding verder Wat een flesje water kan doen…

Een flesje water, niks bijzonders, toch? WestCord Hotels denkt daar net even anders over, en startte een samenwerking met Well Water: water leverancier maar vooral enorm duurzame ondernemers. Door het verkopen van Well Water in plaats van de reguliere flesjes, zijn prachtige resultaten geboekt. Met de opbrengsten investeert Well  in diverse duurzame initiatieven, onder andere op het gebied van het behoud en het herstel van groen, een schonere Noordzee en lokale liefdadigheid.

De cijfers

WestCord nam maar liefst 53.256 speciale waterflesjes af in 2017, goed voor 22.634 liter water. Er is 5 cent gedoneerd voor elke liter, aan het Fishing For litter project dat daarmee 2.830 kilo drijfafval uit zee kon halen. En dat met een ‘doodnormaal’ flesje water!

Fishing for Litter

Bodemvissers krijgen tijdens het vissen afval in hun netten dat eerder door andere zee gebruikers in zee is gedumpt of via rivieren en land in zee is gespoeld. In het “Fishing for Litter project” nemen de deelnemende vissers dit zwerfvuil mee naar land, waar het wordt ingenomen, afgevoerd, gemonitord en verwerkt. De vissers doen belangeloos mee. Voor de opslag van dit afval op het schip nemen de vissers big-bags mee aan boord. Bij terugkomst in de haven, plaatsen de vissers de big-bag op de kade vanwaar het door afvalinzamelaars wordt verwijderd en verwerkt. Op deze manier wordt voorkomen, dat steeds hetzelfde vuil door vissers wordt opgevist of op de stranden aanspoelt.

Zes keer per jaar wordt het zwerfafval vanuit verschillende havens gemonitord. Op deze wijze wordt inzicht verkregen in het afval en de herkomst ervan. De monitorgegevens worden jaarlijks onder de aandacht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gebracht. In Europa staat het Fishing for Litter project ieder jaar vast op de agenda van de Oslo-Parijs conventie (OPSPAR) en de Helsinki Commission (HELCOM), waarmee de KIMO organisatie voortdurend de problematiek van de vervuiling van de zeeën en oceanen onder de aandacht brengt en houdt van de verschillende overheden in Europa.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst