Reuzen verrijzen in Culturele Hoofdstad

Reuzentheater voor jong en oud

Tekst gaat onder afbeelding verder Reuzen verrijzen in Culturele Hoofdstad (photo by Pascal Victor/ArtComArt)

Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft 17, 18 en 19 augustus zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de adembenemende reuzen, tot wel 11 meter hoog, voor drie dagen aan onvergetelijke beleving. Totaal worden zo’n 400.000 bezoekers verwacht.

Even voorstellen…

Royal de Luxe is een buitengewoon straattheatergezelschap. Wereldberoemd, maar nog nooit in Nederland geweest. Het gezelschap vliegt de wereld over met hun indrukwekkende Reuzen. Metershoge marionetten die ver boven de huizen uit steken.  De Reuzen wandelen niet alleen, maar ze spelen met hun omgeving. Ze kijken je aan. Ze eten, dansen, douchen en slapen. Het Kleine Reuze Meisje is bijvoorbeeld 5 meter hoog en weegt 800 kilo. Met zijn lengte van 11 meter en gewicht van 3 ton, is de ‘Duiker’ de grootste reus die te zien is in Leeuwarden. Er zijn ongeveer 30 mensen nodig om hem in beweging te laten komen en hij is gemaakt van populieren en limoenhout, leer en staal.

Grote schaats in het IJs

In Leeuwarden aangekomen zullen de Reuzen de voorstelling ‘Grote Schaats in het IJs’ presenteren. Over de strijd van miljoenen jaren geleden, het water tegen het land. De woeste golven werden tegengegaan door de speciaal ontworpen dijken, maar deze bleven maar breken…

Inmiddels zijn de routes van de reuzen in Leeuwarden bekendgemaakt. Bekijk het programma voor de drie dagen hieronder in de galerij. Meer weten? Bekijk de website.

Foto’s: Pascal Victor / Leeuwarden 2018

 

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst