Pieter Lewis

E-commerce manager bij WestCord Hotels

Pieter Lewis werkt al vijftien jaar bij WestCord Hotels en heeft in zijn loopbaan niet alleen zelf veel stappen gemaakt - hij zag ook het aantal hotels verdrievoudigen. Maar er gebeurde meer. Pieter verhuisde naar het buitenland, WestCord dacht mee en paste zijn baan zo aan dat hij op afstand - vanuit Jeruzalem en later San Francisco - bij de hotelgroep kon blijven werken. Sinds twee jaar is Pieter weer terug op zijn vaste stek, in Amsterdam. 'Ik ben Nederland gaan herwaarderen.'

Tekst gaat onder afbeelding verder Pieter Lewis

Welke functies heb je allemaal bekleed?

‘Ik ben begonnen als Medewerker Reserveringen bij Art Hotel Amsterdam, met uitzicht op de functie van Manager Reserveringen. Destijds waren er vijf WestCord Hotels, waarvan vier op de Wadden, en inmiddels is dit uitgegroeid tot vijftien vestigingen. Daarna ben ik Revenue Manager geworden, ketenbreed. Ik was betrokken bij het bepalen van de prijzen van de kamers, het organiseren van de bezetting en het in de markt zetten van de hotels. Ik had het ontzettend naar mijn zin, maar ging met mijn man mee naar het buitenland en dat betekende dat ik mijn baan op zou moeten zeggen. Dat is nu acht jaar geleden en ik heb toen gevraagd of ik werkzaamheden kon doen die niet perse mijn aanwezigheid vereisten. WestCord was zo loyaal om met me mee te denken en zo verschoven mijn werkzaamheden naar het online organiseren van website content.’

En nu ben je E-commerce manager. Wat houdt dat in?

‘Alle transacties die op digitale wijze worden afgehandeld, zoals de online reserveringen via onze hotelwebsites en online marketing. Inhoudelijk ontwikkelen we de WestCord websites; ik ben het aanspreekpunt daarvoor. Daarnaast hebben we online advertising, Google Advertising, stellen we nieuwsbrieven op en zijn we actief met het social media beleid – onder andere op Instagram en Facebook. We werken hieraan met drie man, op kantoor bij het Fashion Hotel in Amsterdam.’

Waarom is werken bij WestCord zo leuk?

‘Wat mij er zo in aantrekt, is het feit dat we veel vrijheid hebben. We mogen meedenken en vaak ook zelf beslissingen nemen. Soms is het pionieren en dat maakt het steeds weer interessant. Het spreekt me aan dat het een Nederlands bedrijf is met een zeer ondernemende instelling, máár met een grote component nuchterheid. Ook leuk is dat ik bovenop het nieuws zit – never a dull moment!’

Wat maakt dat je goed bent in je werk?

‘Ik denk dat ik over flexibiliteit beschik, creatief ben en ook goed ben in de uitvoering daarvan. En ik ben loyaal en WestCord is ook heel loyaal naar mij toe, dus het werkt twee kanten op.’

Is er een leuke werkdag of iets bijzonders dat je is bijgebleven?

‘We hebben het ss Rotterdam erbij gekregen in 2013 en ik woonde toen nog in het buitenland, maar was precies even in Nederland. Ik ben heel blij dat ik bij dit grote moment in de geschiedenis van WestCord aanwezig was. We kregen letterlijk de sleutels in handen voor de overdracht, heel bijzonder. We zijn toen aan boord gegaan en ik vond het mooi om te zien wat er allemaal aan boord was, wie er werkten en wat er allemaal nog moest gebeuren. Die dag werd geheel in stijl afgesloten met een heerlijk diner in de Club Room met de directie. Ik ben toen ongepland drie dagen aan boord blijven slapen omdat er zoveel te doen was. Deze gebeurtenis is echt een highlight in mijn WestCord-carrière.’

En één van de taken op dit moment is de ontwikkeling van de website van Hotel Jakarta Amsterdam.

‘Ruim een jaar geleden is de preopening website hoteljakarta.amsterdam/bouwblog gelanceerd; die hebben we zelf gebouwd. We hebben hier de afgelopen maanden updates op gezet en mooie foto’s toegevoegd van de ontwikkelingen van het hotel. Nu zijn we bezig met de nieuwe website waar de boekingen gemaakt kunnen worden en hierop verzorgen we ook allerlei informatie over de faciliteiten. De lancering is in november en het ontwerp is heel visueel. We richten ons op mobile first, zodat de website op je mobiel device goed werkbaar is. We hebben social media geïntegreerd met veel filmpjes en mooie foto’s om gasten te verleiden om naar ons toe te komen.’

Wat doe je het liefst als je vrij bent?

‘Dat zijn heel veel dingen, maar voornamelijk lekker eten, drinken en genieten. We hebben afgelopen jaar een huis gekocht in Den Haag en helemaal verbouwd, inclusief een nieuwe keuken. Daar zijn we vaak te vinden, onze favoriet is de Indonesische keuken. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de uiteindelijke invulling van de menukaart van Hotel Jakarta Amsterdam. En een belangrijk aspect in ons leven is onze hond Max, een Rhodesian Ridgeback. Met hem zijn we veel op het strand en in de duinen te vinden.’

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst