Hallo Groningen!

WestCord Market Hotel

Het centrum van Groningen gaat voor een deel op de schop; het Groninger Forum wordt gebouwd en de oostwand van de Grote Markt krijgt een transformatie. Het bouwbedrijf VolkerWessels gaat daarbij een hotel bouwen en was in nauw contact met de gemeente over mogelijke exploitanten. De gemeente had hierin namelijk een belangrijke stem en gunde het aan WestCord Hotels. In 2020 gaat WestCord Market Hotel open!

Tekst gaat onder afbeelding verder Hallo Groningen! WestCord Market Hotel

We zijn begonnen met de bouw van WestCord Market Hotel Groningen! Zo zijn de architecten en interieurontwerpers al hard bezig met het maken van plannen voor de kamers en andere ruimten in het hotel. Wel moeten we nog even geduld hebben, want achter het toekomstige hotel wordt eerst nog gebouwd aan het Groninger Forum. En dat belooft behoorlijk spectaculair te worden!

‘Piramide met sleutelgat’

Het Groninger Forum wordt een cultureel complex en een ontmoetingsplaats voor alle soorten bezoekers – van Groningers tot alle andere wereldbewoners. Zo komen er onder andere een bibliotheek, een (openlucht) bioscoop, expositiehallen, musea, vergaderruimtes en een skylounge met restaurant in. Genoeg te beleven dus! En dat in een gebouw dat an sich al behoorlijk spectaculair belooft te worden. Het ontwerp met de werktitel ‘piramide met sleutelgat’ is door de stadsbewoners als winnaar gekozen en wordt elf verdiepingen hoog. Daarmee zal dit complex boven de omliggende gebouwen uitsteken en zal het een prachtig uitzicht over de stad bieden. En op de plek waar zich nu nog de aanrijdroute voor het bouwverkeer naar het Forum bevindt, komt straks het nieuwe hotel te staan. Na de bouwvak en wanneer de bouw een bepaald punt heeft bereikt, kan deze grond vrijgegeven worden. Zodra dat gebeurt kan er ook gestart worden met de bouw van het hotel!

Nieuwe Markt

Er verandert door deze projecten nogal wat in het stadscentrum en zo ontstaat ook een nieuw plein tussen het Groninger Forum en de oostwand van de Grote Markt. Dit plein heet de Nieuwe Markt. De bedoeling is dat dit plein elk seizoen een andere programmering gaat krijgen – daarbij kun je denken aan een ijsbaan in de winter en een mobiele fontein in de zomer. Omdat er nogal wat hoogteverschil is in het plein, worden er grote traptreden in aangelegd waarop je lekker kunt zitten of kunt spelen. Het hotel krijgt op dit plein een terras en ook kijken de kamers er straks op uit.

De markt is bijna synoniem voor een ontmoetingsplek, een open karakter en natuurlijk lekker eten.

WestCord Market Hotel

Het was al bekend dat het hotel een klassieke trapgevel krijgt, maar daarna was het even stil. Nu is er weer nieuws! Namelijk hoe het hotel gaat heten: WestCord Market Hotel. Het ligt namelijk aan twee markten en krijgt ook op beide een terras. Het naburige gebouw dankt zijn naam trouwens eveneens aan zijn ligging, want in de negentiende eeuw werd de Grote Markt de ‘Breede Merckt’ genoemd. Daarnaast is een markt bijna synoniem voor een ontmoetingsplek, een open karakter en natuurlijk lekker eten. Al deze dingen komen ook terug in het hotel. Zo moet de begane grond gaan dienen als een huiskamer in en voor de stad. Ook worden de gevels aan beide markten transparant gehouden door veel gebruik te maken van glas, waardoor de begane grond zo min mogelijk muren heeft en een open gevoel geeft.

Daarnaast komen er een grand café, restaurant, bakkerij en natuurlijk de twee terrassen aan beide kanten van het hotel. De entree voor het hotel zelf zal aan de zijkant komen, in de Faberstraat. In totaal zal Market Hotel zes verdiepingen beslaan, met op de bovenste etage een groot dakterras waar zo’n tweehonderd gasten kunnen vertoeven. Ook krijgt het hotel ongeveer honderd kamers, waarvan een deel met Frans balkon. Al met al belooft het een echte aanwinst voor de stad te worden. Wij kunnen niet wachten tot het
er is!

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst