Internationaal Film festival Rotterdam 2018

De internationale filmwereld landt in Rotterdam

Tekst gaat onder afbeelding verder Internationaal Film Festival Rotterdam Foto: Jeroen Mooijman

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is een van de oudste en grootste evenementen van Rotterdam. 11 dagen lang (24 januari – 4 februari) zijn de spotlights van de internationale filmwereld op Rotterdam gericht. Er worden prestigieuze awards in verschillende categorieën uitgereikt en je ontdekt nieuwe films uit elke hoek van de wereld. Het mooie van het IFFR is dat bezoekers en filmmakers gewoon door elkaar lopen. Vaak zijn de regisseurs bij vertoningen aanwezig, maar ook tijdens de borrels en feestjes heb je grote kans om tegen een bekende naam aan te lopen.

Events
Tijdens het festival worden er verschillende evenementen georganiseerd. De opening en closing party zijn inmiddels legendarisch, maar er zijn ook speciale programma´s te bezoeken. Zo is er elk jaar een VPRO preview dag, een Proef het festival dag (2 films + lunch), de Volkskrant dag (5 festivalfavorieten), short film marathon en nog veel meer.

Ook het IFFR beleven?
Het volledige programma van het IFFR wordt op 17 januari bekendgemaakt. De ticketverkoop start 19 januari. Kijk voor alle informatie over het filmfestival op de website.

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst