Dag 2 van de Nationale Week Zonder Vlees! Maandag lieten we je kennis maken met de Jakarta Spring Salad met loempia’s, het vegetarische recept van vandaag komt uit Rotterdam. En wel uit de keuken van één van de meest iconische plekken van de Maasstad: Hotel New York!
Lekkere carpaccio kan alleen met vlees? Welnee! Laat je verrassen door dit heerlijke recept van chef kok Ronald van der Donk, die bewijst dat een overheerlijke carpaccio ook vegetarisch kan.
Lees hieronder het complete recept!
Recept details
- Hoeveelheid: 1 porties
Ingrediënten
- 1 Gele biet
- 1 Chioggia biet
- 2 champignons
- Paar cashewnoten
- Paar vegetarische spekjes
- 1 plak Rotterdamsche kaas
- Handjevol Rucola
Bereiding
- 1
Gele en chioggia biet koken in gezouten water met een laurierblaadje, pellen en in dunne plakken snijden.
- 2
Mooie verse champignons in hele dunne plakjes snijden en aanmaken met wat verse kruidendressing, gemalen zwarte peper en zout.
- 3
Cashewnoten frituren en licht zouten.
- 4
Rotterdamsche oude kaas in dunne plakjes snijden.
- 5
Vegetarische spekjes krokant bakken, licht zouten en op een keukenpapiertje bewaren.
- 6
Rucola salade wassen en drogen.
- 7
Op een groot bord de 2 kleuren biet om en om dakpansgewijs neerleggen.
- 8
Een klein beetje verse peper en zout er overheen malen/strooien.
- 9
Een paar strepen kruiden dressing erop.
- 10
Garneer met de champignons, cashewnoten, kaas en spekjes.
- 11
Tot slot: verdeel wat rucola over het bord.
Serveertip: Lekker met vers brood en gezouten boter!
Eet smakelijk!