Tartaar van tonijn

met meloen, pompoencreme, groene kruiden, wasabimayonaise, sesamkletskop en tempura van gamba

Tekst gaat onder afbeelding verder Tartaar van tonijn

Dé tip van NY Basement, Hotel New York

Recept details

  • Hoeveelheid: 4 porties
  • Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram tonijn
  • 1 bosui
  • Kerrie-olie
  • 4 gamba's
  • Galiameloen
  • Cantaloupemeloen
  • Verse mayonaise
  • Wasabi
  • Dille
  • Peterselie
  • 1 flespompoen
  • Sinaasappel
  • Gember
  • Sereh
  • Tempurameel
  • Rode peper
  • Kerriepoeder
  • Kletskoppenbeslag:
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 40 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 30 gr witte sesam
  • 30 gr zwarte sesam
  • 1 tl sambal
  • 2 el jus d'orange
  • 2 el water

Bereiding

  1. 1

    Pof de pompoen in de oven met geraspte sinaasappel, gember en sereh. Draai daarna tot een gladde crème in de keukenmachine.

  2. 2

    Maak een verse mayonaise en draai de helft in de keukenmachine fijn met verse dille en peterselie, meng de andere helft met wasabi.

  3. 3

    Maak het kletskoppenbeslag door alle ingrediënten te mengen. Bak de kletskoppen af in kleine, ronde vormpjes.

  4. 4

    Boor bolletje galia- en cantaloupemeloen uit met een parisienneboor.

  5. 5

    Snijd de tonijn tot tartaar en meng met fijngesneden bosui en kerrie-olie, breng op smaak.

  6. 6

    Doe de tonijntartaar in een ronde steker. Verdeel over de ene helft de meloenbolletjes, de pompoencrème en de 2 soorten mayonaise. Schik de kletskoppen ertussen en werk af met de takjes cress.

  7. 7

    Maak een tempurabeslag met daarin rode peper en kerrie. Draai de kroepoek tot fijn poeder. Maak de gamba’s schoon en haal vervolgens door de tempura en de kroepoek. Frituur 2 minuten tot de kroepoek mooi bruin en krokant is.

  8. 8

    Leg de gefrituurde gamba op de helft van de tartaar die nog leeg is en serveer direct.

Gerecht samengesteld door Edward de Ridder, chef-kok in NY Basement

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst