Potje golf 2.0 in Terschellinger duinen

Crowdfunding voor natuur golfbaan

Tekst gaat onder afbeelding verder Potje golf 2.0 in Terschellinger duinen

Een potje golf spelen kan natuurlijk al op bijzondere locaties, maar op Terschelling doen ze daar graag  een schepje bovenop. Midden in de duinen moet een heuse natuur golfbaan gerealiseerd worden; inclusief hoogteverschillen van ruim 20 meter! De Golf Club Terschelling heeft een groot en groeiend aantal leden die de golfsport een warm hart toedragen. Het ontbreekt hen echter aan iets essentieels: namelijk een golfbaan.

Na veel overleg met verschillende belangengroepen is er samen met Staatsbosbeheer een potentieel geschikte locatie gevonden ten noordoosten van het dorp West-Terschelling. Het gekozen plangebied betreft grofweg het bosgebied oostelijk van het zwembad ten zuiden van het fietspad naar de Bessenschuur. Dit gebied wordt gekenmerkt door een golvend landschap met daarop dennenbos. Het gebied valt gedeeltelijk onder Natura 2000 Duinen Terschelling.

Via een speciale website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een of meer obligaties voor de nieuw aan te leggen Natuurgolfbaan de Hoge duinen Terschelling, en hiermee de aanleg van deze geweldige samensmelting van natuur en recreatie op Terschelling mogelijk maken. Deze crowdfunding moet 250.000 euro van de totale investering (2.35 miljoen) opleveren, daarvan is er 144.500 reeds toegezegd.

Bron: Natuur Golfbaan Terschelling

Fout ontdekt? Laat het ons weten!

Er zijn 0 reacties geplaatst